Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Επιβεβαιώνεται σε Baa1 η Ισπανία, σταθερό παραμένει το outlook

Moody's: Επιβεβαιώνεται σε Baa1 η Ισπανία, σταθερό παραμένει το outlook
Η Moody’s δεν μεταβάλλει τις προοπτικές της Ισπανίας
Σε «Baa1» επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας η Moody's Investors Service, χωρίς να μεταβάλει το σταθερό outlook -σε αντίθεση με την S&P νωρίτερα.
Ο αμερικανικός οίκος σημειώνει ότι η ισπανική οικονομία έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία, αλλά τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης σε συνδυασμό με την προηγούμενη πρόοδο στην αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας και τη μείωση των μακροοικονομικών ανισορροπιών, θα οδηγήσουν σε ισχυρή οικονομική ανάκαμψη το επόμενο έτος.
Το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, από το οποίο η Ισπανία θα είναι μεγάλος δικαιούχος, θα αυξήσει τη δύναμη της ανάκαμψης τα επόμενα χρόνια και βοηθήσει στην ενίσχυση του μακροπρόθεσμου αναπτυξιακού δυναμικού της ισπανικής οικονομίας/
Ο δείκτης δημόσιου χρέους είναι πιθανό να σταθεροποιηθεί στο 120% του ΑΕΠ τα επόμενα χρόνια, ένα πρωτοφανές επίπεδο για την Ισπανία.
Ωστόσο, η βελτίωση των μετρήσεων βιωσιμότητας του χρέους λόγω του χαμηλού περιβάλλοντος επιτοκίων και της χαμηλότερης προσφυγής στη χρηματοδότηση της αγοράς ομολόγων, θα μετριάσει τον αντίκτυπο του υψηλότερου χρέους στη δημοσιονομική ισχύ της χώρας.
Η σύνθετη πολιτική δυναμική της Ισπανίας έχει καταστήσει δύσκολη την προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων τα τελευταία χρόνια, αν και η πρόσβαση στα κονδύλια της ΕΕ μπορεί να προσφέρει ισχυρότερα κίνητρα για την προώθηση της μεταρρυθμιστικής ατζέντας από ό, τι στο παρελθόν.
Οι σταθερές προοπτικές εξισορροπούν τις αρνητικές βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις της πανδημίας στις οικονομικές και δημοσιονομικές προοπτικές της Ισπανίας.
Η Moody's αναμένει επίσης τα δημόσια οικονομικά να επιστρέψουν σταδιακά σε πιο σταθερή θέση τα επόμενα χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης