Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η Ρωσία χαιρετίζει τη συμφωνία στη Λιβύη για την εξαγωγή πετρελαίου και την κατανομή των εσόδων

Η Ρωσία χαιρετίζει τη συμφωνία στη Λιβύη για την εξαγωγή πετρελαίου και την κατανομή των εσόδων
Βάσει της συμφωνίας για το πετρέλαιο σχηματίζεται ειδική επιτροπή για την επίλυση των συγκρούσεων
Η Ρωσία χαιρετίζει μία διαμφισβητούμενη συμφωνία που θα επιτρέψει στη Λιβύη να συνεχίσει τις εξαγωγές πετρελαίου που σταμάτησαν από έναν αποκλεισμό στις αρχές του 2020, με τα έσοδα να διανέμονται σε ολόκληρη τη διχοτομημένη χώρα.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ahmed Maiteeq κατέληξε στη συμφωνία την περασμένη εβδομάδα σε μια συνάντηση στο Σότσι της Ρωσίας, με τον γιο του στρατιωτικού διοικητή Khalifa Haftar και εκπροσώπους από την πλούσια σε πετρέλαιο ανατολική Λιβύη.
Συμφώνησαν επίσης να σχηματίσουν ειδική επιτροπή για την επίλυση των συγκρούσεων.
Οι δυνάμεις του Haftar έκλεισαν τα πετρελαϊκά πεδία και τα λιμάνια τον Ιανουάριο.
«Χαιρετίζουμε αυτήν την απόφαση», ανακοίνωσε το Σάββατο (19/9/2020) το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών μέσω της ιστοσελίδας του.
«Το θεωρούμε ως το πρώτο βήμα προς την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των αντιμαχόμενων φατριών στη Λιβύη.
Υποτίθεται ότι τα έσοδα από την εφαρμογή του θα κατανεμηθούν δίκαια σε όλες τις περιοχές της χώρας», σημειώνει το ρωσικό υπουργείο.
Ο πρωθυπουργός της Λιβύης Fayez al-Sarraj δεν έχει αποδεχτεί τη συμφωνία, δημιουργώντας αμφιβολίες για την επικείμενη επανάληψη της παραγωγής.
Ο Maiteeq, ο οποίος συχνά έρχεται σε αντίθεση με τον Sarraj, εμποδίστηκε από άλλα μέλη της κυβέρνησης να επισκεφθούν τη Σύρτη, μια πόλη που κατέχει ο Haftar, για να υπογράψει τη συμφωνία την Παρασκευή (18/9).
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης