Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Von der Leyen (EE): Σε διάλογο Ελλάδα – Τουρκία για την επίλυση των προβλημάτων, είναι ο μόνος δρόμος για τη σταθερότητα

Von der Leyen (EE): Σε διάλογο Ελλάδα – Τουρκία για την επίλυση των προβλημάτων, είναι ο μόνος δρόμος για τη σταθερότητα
«Είμαστε σε φάση που διαφαίνεται ότι ξεκινά διάλογος κάτι που είναι σημαντικό»
Την έναρξη διαλόγου Ελλάδας – Τουρκίας ζήτησε με τη σειρά και η πρόεδρος της Commission Ursula von der Leyen επαναβεβαιώνοντας τις διπλωματικές διεργασίες που εκτυλίσσονται για τις διερευνητικές επαφές μεταξύ των δύο πλευρών.
«Ένα πράγμα είναι πολύ ξεκάθαρο, ότι υπάρχει πλήρης αλληλεγγύη προς την Ελλάδα και την Κύπρο για προστατευτούν και να υπερασπιστούν τα νόμιμα κυριαρχικά  δικαιώματα.
Κι εδώ η ΕΕ είναι ενωμένη.
Αυτή τη στιγμή είμαστε σε φάση που διαφαίνεται ότι ξεκινά διάλογος κάτι που είναι σημαντικό.
Γιατί εάν είναι να λυθούν τα προβλήματα είναι σημαντικό να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να βρούμε μία λύση, είναι ο μόνος τρόπος για να έχουμε μία σταθερή κατάσταση, κάτι που είναι προς το κοινό συμφέρον μας και η Κύπρος και η Ελλάδα το ξέρουν καλά» σημείωσε η Γερμανίδα αξιωματούχος σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ.
Αναφορικά με το μεταναστευτικό στάθηκε ιδιαίτερα στο Σύμφωνο, που θα παρουσιαστεί τις επόμενες μέρες και θα καλεί σε αλληλεγγύη προς την Ελλάδα.
«Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε ότι εάν υπάρχουν κράτη-μέλη, τα οποία εξαιτίας της γεωγραφικής τους θέσης λαμβάνουν περισσότερους μετανάστες χρειάζονται στήριξη χρειάζονται αλληλεγγύη κι αυτό θα αποτυπώνεται στο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση», τόνισε η von der Leyen.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης