Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μηταράκης: Την επόμενη εβδομάδα η ΚΥΑ για την αποζημίωση κατοίκων και επιχειρηματιών για τις ζημιές στη Μόρια

Μηταράκης: Την επόμενη εβδομάδα η ΚΥΑ για την αποζημίωση κατοίκων και επιχειρηματιών για τις ζημιές στη Μόρια
Στη νέα δομή, έχουν μπει με ασφάλεια 10.000 άτομα, ανέφερε ο Ν. Μηταράκης
Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η  έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία θα αποζημιωθούν οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής για τις ζημιές που υπέστησαν από τις φωτιές στο ΚΥΤ της Μόριας, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Ν. Μηταράκης.
Ο κ. Μηταράκης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή στο ΣΚΑΪ ανέφερε πως θα ζητηθεί από τον Δήμο Μυτιλήνης μέχρι την επόμενη Παρασκευή να έχει παραδοθεί εκτίμηση αυτών των ζημιών.
Ο υπουργός επεσήμανε ότι ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση αντιμετώπισης της κρίσης της Μόριας.
Στη νέα δομή, έχουν μπει με ασφάλεια 10.000 άτομα, τα οποία έχουν υποβληθεί σε τεστ για κορωνοϊό.
«Θεωρώ ότι προλάβαμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης.
Κάνοντας αναφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Μηταράκης ανέφερε πως «είναι κρίσιμο στα Ελληνοτουρκικά να δούμε την μεγάλη εικόνα» και πρόσθεσε πως «αντιμετωπίσαμε φέτος πολλαπλές προκλήσεις.
Και στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού και στην κρίση στο Καστελόριζο.
Δείξαμε αμέσως αποφασιστικότητα, δείξαμε ισχύ, δείξαμε ότι έχουμε τις διπλωματικές στηρίξεις στην Ευρώπη αλλά και εκτός, οι οποίες στηρίζουν τις ελληνικές θέσεις και δείξαμε επίσης, με την ομιλία του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, ότι είμαστε διατεθειμένοι να εξοπλίσουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας, ώστε να είναι έτοιμε να λειτουργήσουν αποτρεπτικά».
«Αυτή η συνολική εικόνα μας δίνει μια ισχυρή θέση σε μια διαπραγμάτευση που θα γίνει, αλλά όχι υπό καθεστώς πίεσης όπως ήλπιζε η Τουρκία», τόνισε ο κ. Μηταράκης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης