Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί οι Αμερικανοί μεταφέρουν με δεκάδες βυτιοφόρα πετρέλαιο από τη Συρία στο Ιράκ

Γιατί οι Αμερικανοί μεταφέρουν με δεκάδες βυτιοφόρα πετρέλαιο από τη Συρία στο Ιράκ
Οι συριακές αρχές κατηγόρησαν τις ΗΠΑ «λαθρεμπόριο συριακού πετρελαίου»
Αμερικανικές δυνάμεις μετέφεραν ποσότητα πετρελαίου από την ανατολική Συρία στο Ιράκ το Σαββατοκύριακο 19 -20 Σεπτεμβρίου 2020, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων SANA.
Επικαλούμενο τοπικές πηγές μετέδωσε, πως οι Αμερικανοί με αρκετά βυτιοφόρα, τουλάχιστον 30, μετέφεραν μεγάλες ποσότητες  στα ιρακινά εδάφη μέσω της παράνομης διέλευσης Al-Walid στο την περιοχή Al-Yarubiyah στην ανατολική ύπαιθρο του Al-Hasakah.
Οι συριακές αρχές κατηγόρησαν τις ΗΠΑ «λαθρεμπόριο συριακού πετρελαίου» με σκοπό να το πουλήσουν στο εξωτερικό και να το στερήσουν από τους Σύρους σε κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.
Στα τέλη του 2019, ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump ενέκρινε ένα σχέδιο απoχώρησης των δυνάμεων της χώρας του που είχαν προηγουμένως αναπτυχθεί στη Συρία, αλλά αργότερα αποφάσισε, ως αποτέλεσμα της πίεσης των μελών της κυβέρνησής του, να διατηρήσει περίπου 1.000 στρατιώτες για να εξασφαλίσει τον αμερικανικό έλεγχο επί του κατασχεμένου πετρελαϊκού πεδίου στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.
O Trump έχει διαμηνύσει ότι «είμαστε έξω από τη Συρία», αλλά τα στρατεύματα παραμένουν με  αποστολή «φύλαξης του πετρελαίου».
«Κρατάμε το πετρέλαιο. Έχουμε στρατεύματα που τα ο φυλάσσουν.
Εκτός από αυτό είμαστε έξω από τη Συρία», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος την Παρασκευή (20/9/2020).
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης