Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Παγώνη (ΕΙΝΑΠ): Δύσκολα τα πράγματα με τον κορωνοϊό, αν συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς

Παγώνη (ΕΙΝΑΠ): Δύσκολα τα πράγματα με τον κορωνοϊό, αν συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς
Όσα κρεβάτια και αν μας δώσουν, το πρόβλημα θα παραμείνει αν συνεχίσουν αυτοί οι ρυθμοί είπε η κα.Παγώνη
Την ανησυχία της για την εξέλιξη της πορείας του κορωνοϊού στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Αττική εξέφρασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, η οποία υποστήριξε ότι η αύξηση των νοσηλευόμενων και των διασηλωμένων είναι δύο από τους παράγοντες που δείχνουν ότι ο κορωνοϊός – ειδικά στην Αττική – έχει αρχίσει να λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.
Σε δηλώσεις της στο Θέμα Fm η κα.Παγώνη είπε πως αν προχωρήσουμε με τους ίδιους ρυθμούς, «τα πράγματα δεν θα πάνε καλά τους επόμενους μήνες».
«Ας ελπίσουμε ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν.
Αν μέσα στον Οκτώβριο που ξεκινούν οι ιώσεις έχουμε τόσα κρούσματα, δεν ξέρουμε τη συμπεριφορά του κορωνοϊού με τις ιώσεις αυτές.
Όσα κρεβάτια και αν μας δώσουν το πρόβλημα θα παραμείνει αν συνεχίσουν οι ίδιοι ρυθμοί.
Το είδαμε και στην Ιταλία, όταν φτάσαμε στο σημείο να επιλέγουν ποιον θα βάλουν σε ΜΕΘ και ποιον όχι» είπε η κα.Παγώνη, η οποία ερωτηθείσα ποιο θα είναι το «σημείο μηδέν» για τα νοσοκομεία, απάντησε ότι «αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να το πει αυτό γιατί υπάρχουν τρεις παράγοντες: πρώτον ο αριθμός των κρουσμάτων, δεύτερον, ο αριθμός αυτών που νοσηλεύονται σε κλινικές και τρίτον ο αριθμός των διασωληνωμένων».
«Δεν έχουμε μόνο τον covid-19.
Ξέρετε τι σοβαρά προβλήματα υγείας έχουμε;» τόνισε η κα.Παγώνη, η οποία χαρακτήρισε «ανησυχητικό» το γεγονός ότι από σήμερα, Δευτέρα, μπαίνουν με τμήματα για Covid-19 το «Ιπποκράτειο» και το «Λαϊκό» ενώ από την Παρασκευή μπαίνει και το «Γεώργιος Γεννηματάς».
«Αυτό είναι ανησυχητικό γιατί μπαίνουν τρία νοσοκομεία δυνατά που σημαίνει ότι κάτι συμβαίνει, κάτι προσπαθούμε να προλάβουμε» είπε η κα.Παγώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης