Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν είναι μονόδρομος η διάλυση της ελληνικής οικονομίας – Τρύπα 6 δις ευρώ στα δημόσια έσοδα

Χαρίτσης (ΣΥΡΙΖΑ): Δεν είναι μονόδρομος η διάλυση της ελληνικής οικονομίας – Τρύπα 6 δις ευρώ στα δημόσια έσοδα
Αν δεν στηρίξουμε την οικονομία τώρα, στο μέλλον θα μας στοιχίσει στο πολλαπλάσιο είπε ο κ.Χαρίτσης
Τη θέση ότι δεν είναι μονόδρομος η διάλυση της ελληνικής οικονομίας διατύπωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Χαρίτσης, ο οποίος υποστήριξε ότι «απέναντι στα ανεπαρκή μέτρα της κυβέρνησης, παρουσιάσαμε εχθές ένα πακέτο άμεσων μέτρων για τη στήριξη των εργαζόμενων, των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών».
Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο κ.Χαρίτσης επεσήμανε ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που είναι έκτακτου χαρακτήρα κοστολογούνται στα 8,5 δισ. ευρώ, ενώ τα μόνιμα μέτρα στα 3 δισ. ευρώ.
«Η διάλυση της ελληνικής οικονομίας που ζούμε σήμερα δεν είναι μονόδρομος.
Αν δεν στηρίξουμε την οικονομία τώρα, στο μέλλον θα μας στοιχίσει στο πολλαπλάσιο.
Αντιμετωπίζουμε μια πρωτοφανή κρίση, που είναι ήδη παρούσα» είπε ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος έκανε λόγο για «φαύλο κύκλο» που ξεκινά από «την κατάρρευση της οικονομίας, τροφοδοτείται από τα ελλιπή και ανεπαρκή μέτρα της κυβέρνησης και καταλήγει σε νέα λουκέτα, εκτόξευση της ανεργίας, κατάρρευση του εισοδήματος των πολιτών και του κρατικού προϋπολογισμού».
«Ήδη μιλάμε για «τρύπα» 6 δισ. ευρώ στα δημόσια έσοδα.
Ο μόνος τρόπος να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος, είναι να υλοποιηθούν τώρα τα μέτρα που προτείνουμε για τη στήριξη του εισοδήματος των πολιτών, των επιχειρήσεων και βασικών υπηρεσιών του κοινωνικού κράτους, όπως η υγεία και η παιδεία» είπε ο κ.Χαρίτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης