Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Γενικευμένο sell off, νέο lockdown φοβούνται οι επενδυτές

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Γενικευμένο sell off, νέο lockdown φοβούνται οι επενδυτές
ΑΓΟΡΑ: Βίαιη επιστροφή στην πραγματικότητα. Λίγο κράτησε το όνειρο. Ξανά στα γνωστά λοιπόν και στη συσσώρευση. Από εκεί που ψάχναμε αντιστάσεις, άντε πάλι να ψάχνεις στηρίξεις. Μεγάλο sell off και επικεντρώθηκε στις μετοχές εταιρειών που πλέον ξέρουμε ότι θα δουν τα αποτελέσματά τους να χειροτερεύουν αν πάμε πάλι σε νέο lockdown.

Παρέσυρε βέβαια το σύνολο των μετοχών καθώς όλες θα επηρεαστούν, άλλες λιγότερο άλλες περισσότερο, πλην λίγων εξαιρέσεων. Ο κίνδυνος για μεγαλύτερη ύφεση είναι υπαρκτός, αν και θα λέγαμε πως κατά την άποψή μας η εκτίμηση της κυβέρνησης για 8% τη θεωρούσαμε ήδη αισιόδοξη εδώ και καιρό. Ελπίζουμε να αποφευχθεί, να προσαρμοστούμε όλοι και να αρχίσουμε να προσέχουμε περισσότερο ώστε να μη διαλυθεί όχι μόνο η δική μας οικονομία αλλά και οι άλλες. Όλος ο πλανήτης πρέπει να προσέξει.

Δεν αρκούν σε κάποιους οι ζωές που χάνονται. Δεν μπορούν να πεισθούν για το τι συμβαίνει. Νομίζουν ότι πάνε να μας φιμώσουν. Δηλαδή τι να σχολιάσεις… Λες και τους νοιάζει η άποψή μας.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Σε χαμηλό ημέρας το κλείσιμο και το -4,29%. Άσχημο κλείσιμο πάνω στις 630 μονάδες. Όλες οι μετοχές του FTSE 25 με απώλειες πλην της Ελλάκτωρ η οποία έκλεισε αμετάβλητη.

LOCKDOWN: Ο κίνδυνος για ένα νέο lockdown σε διάφορες πόλεις του πλανήτη, ωθεί τους επενδυτές να ρευστοποιήσουν μετοχές που επηρεάζονται περισσότερο. Θεωρούμε πως έτσι εξηγείται η πτώση της Coca Cola, αλλά και της Aegean Airlines. Θα προσθέταμε τη Motor Oil, τα ΕΛΠΕ, την Autohellas ή και τη Frigoglass, μεταξύ άλλων.

ΠΑΓΙΔΑ: Πάει να εξελιχθεί σε παγίδα η προσπάθεια διάσπασης κρίσιμων σημείων που είχαμε εντοπίσει πριν λίγες μέρες και είχαμε αναφερθεί σε σχετικό θέμα με τίτλο «ευκαιρία ή παγίδα». Κακή εξέλιξη καθώς πολλοί μπήκαν στα ψηλά ποντάροντας στην ανοδική διαφυγή. Μετοχές όπως Viohalco, Fourlis. Πρέπει αύριο να αντιδράσει. Τα περιθώρια στενεύουν.

VIOHALCO: Όσο γρήγορα και αποφασιστικά ξέφυγε ανοδικά, τόσο γρήγορα γύρισε πίσω και ξανά στα γνωστά. Στα 2,47 ευρώ και στο -8,18% με όγκο 205 χιλ. τεμάχια.

FOURLIS: Οριακά χαμηλότερα από τη στήριξη του εκθετικού κινητού των 100 ημερών. Λίγες μέρες πριν είχε σπάσει ανοδικά των εκθετικό των 200 ημερών…

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αγορές από τους «Ολλανδούς» και ξεπέρασαν το 5%. Η μόνη που έκλεισε αμετάβλητη στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

AEGEAN: Στα 3,40 ευρώ και στο -8,60%. Πάνω που πήγαινε να βελτιώσει το διάγραμμα τώρα κινδυνεύει και με νέα χαμηλά, αν δεν αντιδράσει.

MOTOR OIL: Στα 10,83 ευρώ που ήταν και χαμηλό ημέρας και στα 7,12 ευρώ με όγκο 162 χιλ. τεμάχια. Η διαγραμματική εικόνα δεν είναι καλή. Το ίδιο θα σχολιάζαμε και για τα ΕΛΠΕ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δεν έχουν άραγε βαρεθεί εδώ και δέκα χρόνια να μας λένε για τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών και πόσο υποτιμημένες είναι οι ξένοι οίκοι; Άραγε δεν έχουν δει ότι όποιος έχει αγοράσει τα τελευταία δέκα χρόνια έχει τεράστιες απώλειες; Με αυτές μετράνε αν η αγορά μας είναι φθηνή ή ακριβή; Μεγάλες απώλειες όλες οι συστημικές. Οι μικρότερες για την Εθνική (-5,13%) και οι μεγαλύτερες για την Alpha Bank (-7,2%).

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Σε μέσα Ιουνίου είχε κάνει ενημέρωση η διοίκηση και είχαμε αναφερθεί σε σχετικό θέμα με τίτλο «Μάσκες από… χρυσάφι – Άμεσα η πώληση εργοστασίου στις ΗΠΑ με σημαντικό έκτακτο κέρδος». Τότε μάλιστα ο οικονομικός διευθυντής κ.Φράγκος είχε πει πως η μετοχή είναι αρκετά υποτιμημένη.

Είχε γίνει μία παρουσίαση πολύ αναλυτική και απαντούσε η διοίκηση σε όλα τα θέματα και σε όλους τους τομείς δραστηριότητας. Τότε η μετοχή είχε 1,70 ευρώ. Άρχισε να ενισχύεται αλλά νομίζουμε πως ήδη θα έπρεπε να είχε φτάσει στα σημερινά επίπεδα και σήμερα να πήγαινε ακόμα πιο ψηλά. Οι επενδυτές όμως λόγω γενικότερου κλίματος και ανησυχιών, μάλλον περίμεναν την αποτύπωση αυτών στη λογιστική κατάσταση.

Στα 2,26 ευρώ και στο +11,88% με υψηλό ημέρας τα 2,27 ευρώ. Ο όγκος στις 206 χιλ. τεμάχια. Σε υψηλό 12 μηνών η μετοχή.

AVE: Παρατηρούμε στις τελευταίες συνεδριάσεις μία βελτίωση της χρηματιστηριακής συμπεριφοράς της μετοχής. Έχει βελτιωθεί και η αποτίμηση. Θεωρούμε πως οφείλεται σε αυτό που είχαμε γράψει μερικές μέρες πριν σχετικά με τη νέα αύξηση και την ανάληψη δανεισμού από βασικό μέτοχο. Αυτή εξέλιξη βελτιώνει την ορατότητα της μετοχής και φυσικά την καθαρή θέση. Στα 0,2550 ευρώ και στο +6,25% με όγκο 53 χιλ. τεμάχια.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Υποχωρεί και αυτή, όμορφα όμως, στις τελευταίες συνεδριάσεις και μέχρι τα 4,90 ευρώ δε θα ανησυχούσαμε. Δε βλέπουμε και σημαντικούς πωλητές. Θα πρέπει όμως εκεί να αντιδράσει και να δώσει το δεύτερο κύμα ανόδου…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης