Διεθνή

Απεβίωσε ο εφευρέτης του πρωτοποριακού υλικού GORE-TEX, Robert Gore

Απεβίωσε ο εφευρέτης του πρωτοποριακού υλικού GORE-TEX, Robert Gore
O R. Gore εφηύρε το πρωτοποριακό υλικό GORE-TEX για ρούχα και εξοπλισμό υπαίθριων δραστηριοτήτων 
Ο χημικός μηχανικός και εφευρέτης του πρωτοποριακού υλικού για ρούχα και εξοπλισμό υπαίθριων δραστηριοτήτων GORE-TEX, Robert Gore πέθανε σε ηλικία 83 ετών.
Γιος του Bill Gore (WL Gore & Associates) με έδρα το Μέριλαντ των ΗΠΑ ο Robert Gore ερευνούσε στο εργαστήριο της εταιρείας το 1969 τρόπους για να κατασκευάσει ταινία στεγανοποίησης για υδραυλικούς και χρησιμοποίησε το DuPont's Teflon (PTFE) σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Αυτό που διαπίστωσε ήταν ότι με την έκταση το PTFE, μπορούσε να επιμηκυνθεί κατά 800% για να σχηματίσει ένα υλικό που είναι ελαφρύ και αναπνέει, κατασκευασμένο 70% από αέρα.
Αυτό το μικροπορώδες υλικό είχε πόρους πολύ μικρότερους από τα σταγονίδια νερού, και έτσι θεωρήθηκε επίσης ως μια εξαιρετική λύση για αδιαβροχοποίηση.
Με προσαρμογή και την προσθήκη υποστηρικτικών υλικών για αντοχή, το τελικό προϊόν ονομάστηκε ePTFE και κατοχυρώθηκε ως το υλικό "GORE-TEX".
Το υλικό όχι μόνο έφερε επανάσταση στον κόσμο της μόδας και της ένδυσης υπαίθριων δραστηριοτήτων, αλλά χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στην ιατρική, αεροναυτική και ακόμη και στη μουσική βιομηχανία.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης