Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κρατάει τις 630 μονάδες με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κρατάει τις 630 μονάδες με το βλέμμα στις αγορές του εξωτερικού
ΑΓΟΡΑ: Με τις ευρωπαϊκές αγορές να έχουν ανοίξει με άνοδο αντιδρώντας μετά το χθεσινό sell off το ελληνικό χρηματιστήριο ακολουθεί και καταγράφει μικρή άνοδο. Το ζητούμενο είναι να κρατηθούν οι 630 μονάδες και να μη δούμε χειρότερα.

Οι ξένοι όπως λέει το ρεπορτάζ δεν ενθουσιάστηκαν από το διαδικτυακό road show. Καλά δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό, το βλέπουμε ήδη στο ταμπλό. Ανησυχούν λέει για τα δάνεια που είναι σε αναστολή, αλλά από την άλλη όλο θετικές εκθέσεις δημοσιεύουν.

Το ξεκίνημα είναι με χαμηλό τζίρο και ξεχωρίζει η Ελλάκτωρ, ενώ αντιδρούν Μητιληναίος και τράπεζες. Έχουμε και αγορές από insiders σε κάποιες μετοχές που έχουν το ενδιαφέρον τους.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Σημαντικές αγορές μετοχών το τελευταίο διάστημα από insider και συγκεκριμένα από τον Νίκο Παπαπέτρου. Χθες αγόρασε 40 χιλ. μετοχές, στις 18/9 40 χιλ. τεμάχια, στις 17/9 αγόρασε 30 χιλ. τεμάχια, στις 16 και 15/9 αγόρασε 32 χιλ. τεμάχια. Η μετοχή άνοιξε με καλή άνοδο 1,7% και στα 8,82 ευρώ.

LAMDA: Σήμερα μετά το κλείσιμο τα αποτελέσματα και θα γίνει και ενημέρωση αναλυτών. Προφανώς οι επιπτώσεις της πανδημίας και το Ελληνικό θα είναι στο επίκεντρο. Σταθεροποιητικά ξεκίνησε η μετοχή.

ΤΙΤΑΝ: Αγορές 4.000 μετοχών χθες από τον Λ.Κανελλόπουλος με μέση τιμή 10,83 ευρώ. Αδύναμο το άνοιγμα με οριακή άνοδο αλλά θέλουμε να περάσει και πάλι πάνω από τα 11 ευρώ.

ΕΝΤΕΡΣΟΦΤ: Πωλήσεις μετοχών μεταξύ 1,71 ευρώ και 1,77 ευρώ από Αικ.Παπαχριστοπούλου συνολικού όγκου 119 χιλ. τεμαχίων στις τελευταίες συνεδριάσεις.

EPSILON NET: πούλησε στις 17/9 συνολικά 150 χιλ. τεμάχια προς 2,65 ευρώ ανά μετοχή.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Ο όμιλος έχει επενδύσεις την περίοδο 2015-19 συνολικά 136 εκατ. ευρώ. Δε θα βρείτε αυτό το ποσό στον καθαρό δανεισμό καθώς είναι μόλις στα 47 εκατ. ευρώ. Όπως καταλαβαίνετε έχει χρηματοδοτηθεί από ίδια κεφάλαια και ο δανεισμός στο εξάμηνο είναι μειωμένος. Δεν έχουμε πολλές εταιρείες που αναπτύσσονται και το κάνουν σχεδόν μόνες τους.

Βέβαια οι επενδυτές κυνηγάνε αυτές που έχουν growth αλλά δεν κοιτάνε πόσο αυξάνεται ο δανεισμός. Για τη στήλη το σημαντικότερο είναι να μπορείς να κάνεις επενδύσεις με δικά σου κεφάλαια. Με δανεικά μπορούν όλοι. Πόσοι τα αποπληρώνουν όμως; Δεκάδες τα παραδείγματα εταιρειών growth που «φέσωσαν» τις τράπεζες ή τους ομολογιούχους.

AEGEAN: Κατέγραψε μεγάλες απώλειες χθες και σήμερα ενισχύεται οριακά με χαμηλό όγκο. Το θέμα εδώ είναι η τουριστική κίνηση το 2021 καθώς για φέτος μάλλον τελείωσε.

ABE: Νέα άνοδος στο μετοχή κατά 8%. Είναι τόσο μικρό το free float και τέτοια η αποτίμηση που άμα θέλουν την πάνε όπου θέλουν.

ΕΥΔΑΠ: Μεγάλα σκαμπανεβάσματα στη μετοχή στις τελευταίες συνεδριάσεις αλλά και μεγάλος ο όγκος. Δεν έχουμε βέβαια παράπονο από την πορεία της μέσα στην πανδημία και νομίζουμε πως πλέον αναδεικνύεται η ελκυστική της αποτίμηση αν τη συγκρίνουμε με άλλες. Τα ίδια μπορούμε να πούμε και για την ΕΥΑΘ, και ίσως και καλύτερα.

ΤΡ.ΕΛΛΑΔΟΣ: Παραμένει εντός της συσσώρευσης και κοιτάζει την αντίσταση. Στα 13,40 ευρώ και στο +1,82% με χαμηλό όγκο συναλλαγών.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Συνεχίζονται οι αγορές ιδίων μετοχών και μπαίνουν ως μία εντολή. Στα 5,05 ευρώ με όγκο 3 χιλ. τεμάχια. Έχει στεγνώσει η μετοχή μετά την πρόσφατη διόρθωση από τα 5,50 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης