Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΑΑΔΕ: Κρυφά εισοδήματα αποκάλυψε η ανταλλαγή στοιχείων με την ΕΕ

ΑΑΔΕ: Κρυφά εισοδήματα αποκάλυψε η ανταλλαγή στοιχείων με την ΕΕ
Φοροδιαφυγή σε τρεις πράξεις από μη δηλωθέντα εισοδήματα αποκάλυψε η ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ ΑΑΔΕ και ΕΕ
Φοροδιαφυγή από μισθούς συντάξεις και διοικητικές αμοιβές αποκάλυψε η ΑΑΔΕ μετά την λήψη στοιχείων από χώρες της ΕΕ στο πλαίσιο της ανταλλαγής φορολογικών στοιχείων από χώρες της ΕΕ.
Από τη διασταύρωση αυτή βρέθηκαν φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας, που λάμβαναν συντάξεις από χώρα της ΕΕ και παρέλειψαν να τις εντάξουν στην δήλωσή τους.
Ιδιαίτερα σημαντικές είναι 10.000 από αυτές τις περιπτώσεις, των οποίων η εκτίμηση του φόρου από τα μη δηλωθέντα εισοδήματα ανέρχεται σε 6,5 εκατ. €.
Σημειώνεται, ότι εντοπίζονται ως μη δηλωθείσες ή ανακριβώς δηλωθείσες συντάξεις ύψους έως και 58.000 ευρώ.
Η δεύτερη πηγή αφορά σε βεβαιώσεις αποδοχών, που απέστειλαν στην Α.Α.Δ.Ε. εργοδότες και ασφαλιστικοί φορείς, με τις υποβληθείσες Δηλώσεις Φορολογίας Εισοδήματος που υπέβαλαν μισθωτοί και συνταξιούχοι.
Από τη διασταύρωση αυτή, εντοπίστηκαν 40.000 περιπτώσεις μη υποβολής ή ανακριβούς δήλωσης εισοδήματος, που υπερβαίνουν το αφορολόγητο όριο.
Ενδεικτικά, αναφέρονται 65 περιπτώσεις φορολογουμένων που δεν δήλωσαν αποδοχές μεγαλύτερες των 100.000 ευρώ.
Η τρίτη πηγή αφορά σε αδήλωτα εισπραχθέντα αναδρομικά ποσά μισθωτών και συνταξιούχων, που εισπράχτηκαν το 2014 και υπερβαίνουν το αφορολόγητο όριο.
Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν περίπου 42.000 φορολογούμενοι, οι οποίοι δεν υπέβαλαν αντίστοιχη τροποποιητική Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος, ως όφειλαν.
Σημειώνεται ότι, από το σύνολο των περιπτώσεων, εντοπίστηκαν 5 φορολογούμενοι, που απέκρυψαν αναδρομικές απολαβές της τάξης των 600.000 ευρώ συνολικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης