Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Κύριε Πιτσιλή γνωρίζετε τι συμβαίνει στις εφορίες;

tags :
Κύριε Πιτσιλή γνωρίζετε τι συμβαίνει στις εφορίες;
Οι εφορίες ήταν και παραμένουν πηγή προβλημάτων για τους φορολογούμενους
Οι εφορίες ήταν και παραμένουν πηγή προβλημάτων για τους φορολογούμενους.
Σήμερα τα προβλήματα είναι πολλαπλάσια σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν  διότι  ο απερχόμενος εφοριακός  και νυν συνταξιούχος  δεν άφησε τις λύσεις στο γραφείο του  ως παρακαταθήκη για τους καινούργιους.  
Είναι η αλήθεια ότι το νέο προσωπικό που στελεχώνει τις εφορίες διαθέτει πτυχία  μεταπτυχιακά ακόμη και διδακτορικό αλλά γρήγορα καταλαβαίνει ο φορολογούμενος  ότι δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά σου.
Οι παλαιότεροι υπάλληλοι των εφοριών με ένα πτυχίο ακόμη και οι διορισμένοι με ρουσφέτι παρά τη γκρίνια και τη φασαρία που γίνονταν στο τέλος η συναλλαγή διεκπεραιώνονταν.
Σήμερα οι μορφωμένοι υπάλληλοι, Ναι των 800 ευρώ, όταν κάποιος διατυπώσει τη διαφωνία του στο στάδιο της συναλλαγής , θα βρεθεί και κάποιος να σηκώσει το τηλέφωνο ζητώντας την βοήθεια της Ελληνικής Αστυνομίας για τον απείθαρχο φορολογούμενο.
Η λύση και η αντιμετώπιση του φορολογικού προβλήματος έρχεται σε δεύτερη μοίρα και όλα βασίζονται πόσο ήσυχος και φρόνιμος  είναι ο πολίτης.     
Είναι εκκωφαντικά τραγικό να πηγαίνει κάποιος στην Εφορία να ζητάει  την έκδοση  Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών και ο νέος υπάλληλος να μην είναι σε θέση να κατανοήσει ποιο είναι το αίτημα.
Η συνεννόηση επιτυγχάνεται μόνο όταν ειπωθεί η σωστή λέξη «Έναρξη» και σπαταληθεί αρκετός χρόνος.
Ο παλιός υπάλληλος και νυν συνταξιούχος έπιανε… πουλιά στον αέρα  ενώ  ο «φρέσκος»  κινείται by the book.
Η κουλτούρα των σημερινών υπαλλήλων που να σημειωθεί αν  επικρατούσε στην προηγούμενη δεκαετία θα είχαν τινάξει την κρατική διοίκηση στον αέρα.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να συμβεί μερικά χρόνια αργότερα.
Μέχρι τώρα έχουμε περιγράψει την αύρα που επικρατεί σε μία εφορία.
Στο πρόβλημα θα αναφερθούμε στη συνέχεια.
Η έναρξη επαγγέλματος και η έκδοση Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών είναι αδύνατη η έκδοση  του.
Η νομοθεσία είναι η ίδια για δεκαετίες και απαιτούνται απλά έγραφα.
Ο «φρέσκος» και με μεταπτυχιακό υπάλληλος εκτός των άλλων απαιτεί ο ενδιαφερόμενος να προσκομίσει εκτός από το συμβόλαιο μίσθωσης και τη συναίνεση του ιδιοκτήτη ότι η κατοικία του μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έδρα της εταιρείας καθώς πρόκειται για ελεύθερο επαγγελματία.
Για τον υπάλληλο με το βαρύ βιογραφικό τις  ξένες γλώσσες δεν δίνει την έγκριση έναρξης διότι ο ιδιοκτήτης δεν δίνει την συγκατάθεσή του.
 Όταν ο φορολογούμενος ζητήσει από το γραφειοκράτη υπάλληλο  να του δώσει επίσημη και εγγράφως ότι δεν προκύπτουν επιπλέον φορολογικές επιβαρύνσεις  για τον ιδιοκτήτη,  αρνείται  κατηγορηματικά να δώσει μια σχετική και έγγραφη απάντηση.
Άρα γιατί ζητείται να λάβει γνώση ο ιδιοκτήτης του ακινήτου όταν δεν προκύπτουν  επιπρόσθετα βάρη και εύλογα  και λέει στα προφορικά.   
Το συμπέρασμα είναι ότι ο φορολογούμενος δεν μπορεί να φέρει έσοδα στο κράτος διότι δεν μπορεί να κάνει έναρξη όσο αρνείται ο ιδιοκτήτης.
Η λύση για το φορολογούμενο είναι να αναζητήσει νέα   κατοικία και έναν  ενημερωμένο ιδιοκτήτη που θα  κατανοήσει στην γραφειοκρατική αντίληψη του φρέσκου υπαλλήλου για να τηρηθεί το γράμμα του νομοθέτη.
Έτσι ο ενδιαφερόμενος δεν θα μπορεί να εργαστεί νόμιμα και οδηγείται υποχρεωτικά στην «μαύρη εργασία» αφού ο εργοδότης δεν επιθυμεί τη συνεργασία υπαλληλικής σχέσης ως μισθωτού.
Κύριε Πιτσιλή όσο οι εφορίες διατηρούν ένα ικανό ανθρώπινο δυναμικό με εμπειρία  θα  έχετε κάποια αποτελέσματα ως επικεφαλής.
Όταν το νέο αίμα των υπαλλήλων γίνει  κυρίαρχο στο φορολογικό μηχανισμό δεν θα υπάρχουν εφορίες χωρίς όμως να  εξασφαλίζουν έσοδα και εισπράξεις για το κράτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης