Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Η στάση του Ηνωμένου Βασιλείου για το Brexit είναι αδιάλλακτη και μη ρεαλιστική

Rabobank: Η στάση του Ηνωμένου Βασιλείου για το Brexit είναι αδιάλλακτη και μη ρεαλιστική
Οι διαπραγματεύσεις της ΕΕ με το Ηνωμένο Βασίλειο για τη μελλοντική σχέση τους μετά το Brexit βρίσκονται σε αδιέξοδο, σύμφωνα με την ολλανδική τράπεζα Rabobank
Aδιάλλακτη και μη ρεαλιστική είναι η στάση του Ηνωμένου Βασιλείου για το Brexit, σύμφωνα με την ολλανδική τράπεζα Rabobank.
To Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένα βήμα πριν από το δεύτερο lockdown, ενώ πριν από εβδομάδες ο πρωθυπουργός και, γενικότερα, η κυβέρνηση είχαν προτρέψει τους πολίτες να επιστρέψουν στις δουλειές τους.
Εκτός από το προφανές, είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι μια βρετανική κυβέρνηση καθοδηγεί τόσο άσχημα τους πολίτες της.
Φυσικά, η κυρίαρχη βρετανική κουλτούρα δεν επηρεάστηκε αναλόγως, καθώς οι Βρετανοί συνεχίζουν να αυξάνουν τα κέρδη των παραγωγών μπίρας – παρά το γεγονός ότι οι παμπ κλείνουν μια ώρα νωρίτερα.
Μάλιστα, θα μπορούσε κανείς να πει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια τεράστια παμπ.
Στο μέτωπο του Brexit, δεν θα ήταν τόσο αναπόφευκτο αν οι πολιτικοί κατανοούσαν τις καταναλωτικές συνήθειες των Βρετανών, σε ό,τι αφορά το αλκοόλ… υποστηρίζει ο αναλυτής της Rabobank.
Ως εκ τούτου, σίγουρα τα σκληρά ποτά θα είναι απαραίτητα τους επόμενους μήνες.
Ωστόσο, εάν ο ισχυρισμός της βρετανικής κυβέρνησης ότι 7.000 φορτηγά την ημέρα θα μπορούσαν να κολλήσουν στο λιμάνι του Ντόβερ, στο κακό σενάριο ενός σκληρού Brexit ισχύει, οι έμποροι θα πρέπει να προετοιμαστούν για τον Ιανουάριο.
(Οι άνθρωποι που κάνουν αυτήν την προετοιμασία είναι προφανώς οι ίδιοι που παίρνουν τα μέτρα κατά της Covid.)
Αυτό θα σήμαινε μείωση κατά 80% της κανονικής ροής αγαθών και, άρα, μείωση κατά 80% των εισαγόμενων αγαθών.
Εν ολίγοις, τόσο η ΕΕ όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο διαπραγματεύονται σχετικά με τους εμπορικούς όρους του Brexit, αλλά η Βρετανία, για άλλη μια φορά, είναι γυμνή και φωνάζει «Ελάτε να κάνετε μια προσπάθεια αν νομίζετε ότι είστε αρκετά σκληροί!».
Στο μεταξύ, οι αγορές χτυπήθηκαν χθες Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου λόγω των δηλώσεων του διοικητή της Fed του Chicago, Charles Evans, ο οποίος ανέφερε ότι «Χωρίς δημοσιονομική βοήθεια, οι ΗΠΑ διακινδυνεύουν την έκρηξη ενός επικίνδυνου υφεσιακού σπιράλ».
Ειδικότερα, ο κ. Εvans είπε ότι «οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να έχουν μια μακρά, αργή ανάκαμψη -αν όχι απόλυτη ύφεση- εάν το κογκρέσο αποτύχει να εγκρίνει εκ νέου ένα δημοσιονομικό πακέτο στήριξης, για να υποστηρίξει τους εργαζόμενους Αμερικανούς, αλλά και τις πολιτείες»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης