Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηνωμένο Βασίλειο: Νέα έκτακτα μέτρα για την ανεργία

Ηνωμένο Βασίλειο: Νέα έκτακτα μέτρα για την ανεργία
Καλπάζει ο κορωνοϊός αλλά και η ανεργία στο Ην. Βασίλειο
Ένα νέο πακέτο μέτρων έκτακτης ενίσχυσης για την ανεργία, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Rishi Sunak , αντικαθιστώντας έτσι το νυν πρόγραμμα της χώρας που πρόκειται να λήξει τον επόμενο μήνα (Οκτώβριος 2020).
"Ο βασικός στόχος της οικονομικής μας πολιτικής παραμένει αμετάβλητος --να στηριχθούν οι θέσεις εργασίας του κόσμου-- αλλά ο τρόπος με τον οποίο επιτυγχάνεται αυτό πρέπει να εξελιχθεί", δήλωσε ο Rishi Sunak στο Κοινοβούλιο, αναλύοντας το λεγόμενο "Χειμερινό Οικονομικό Σχέδιο" της κυβέρνησης.
Ο ίδιος είπε ότι θα υπάρξει μια νέα επιδότηση μισθών προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν με μερική απασχόληση σε βιώσιμες θέσεις εργασίας.
"Η κυβέρνηση θα στηρίξει απευθείας τους μισθούς των ανθρώπων που εργάζονται, δίνοντας στις επιχειρήσεις που είναι αντιμέτωπες με μειωμένη ζήτηση τη δυνατότητα να διατηρούν εργαζομένους με μικρότερο ωράριο, αντί να τους απολύουν", δήλωσε ο Sunak στο Κοινοβούλιο.
Είπε επίσης ότι θα παραταθεί η υπαγωγή σε χαμηλότερο συντελεστή στο ΦΠΑ για τα ξενοδοχεία, τα καφέ και τα εστιατόρια έως τις 31 Μαρτίου, προκειμένου να στηριχθούν κλάδοι που αντιμετωπίζουν μειωμένη ζήτηση.
Νέα ενίσχυση
Το κράτος έχει επιδοτήσει κατά το 80% των μισθών για εκατομμύρια εργαζόμενους, χρήματα που δόθηκαν με αφορμή την πανδημία.
Ωστόσο, ο Sunak υπογράμμιζε τον Ιούλιο του 2020 ότι η ενίσχυση θα καταργηθεί καθώς η χώρα έβγαινε από τα μέτρα τύπου lockdown.
Σημειώνεται πως η ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκε το τρίμηνο έως τον Ιούλιο του 2020, σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν, παρά το γεγονός ότι την περίοδο αυτή σημειώθηκε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.
Το βασικό ποσοστό ανεργίας για το τρίμηνο ανήλθε στο 4,1%, από το 3,9%, σύμφωνα με την εθνική στατιστική υπηρεσίας (ONS) της χώρας.
Η κυβέρνηση όμως τώρα θα αναγκαστεί να επαναφέρει ορισμένα μέτρα λόγω της αύξησης των μολύνσεων από τον ιό του Covid-19 καθώς οικονομολόγοι προειδοποίησαν ότι η χώρα θα μπορούσε να αντιμετωπίσει σημαντική αύξηση της ανεργίας στο τέταρτο τρίμηνο του 2020.
Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο πρωθυπουργός B. Johnson, ανακοίνωσε νέες απαγορεύσεις σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.
Το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε 6.178 περιπτώσεις στις 24 Σεπτεμβρίου 2020, αυξημένα κατά 1.252 από την Τρίτη με τα συνολικά κρούσματα να ξεπερνούν πια τα 412.000.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης