Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Profile: Νέα έκδοση RiskAvert 3.0 για ολοκληρωμένη διαχείριση κινδύνου

tags :
Profile: Νέα έκδοση RiskAvert 3.0 για ολοκληρωμένη διαχείριση κινδύνου
H Profile Software παρουσιάζει τη νέα προηγμένη έκδοση του συστήματος RiskAvert 3.0
H Profile Software, διεθνής εταιρεία ανάπτυξης χρηματοοικονομικού λογισμικού, παρουσιάζει τη νέα προηγμένη έκδοση του συστήματος RiskAvert 3.0, που προσφέρει ολοκληρωμένη κάλυψη στις αυξανόμενες απαιτήσεις του εποπτικού πλαισίου Κεφαλαιακής Επάρκειας και Διαχείρισης Κινδύνων (Basel III, CRR,CRD) για τα τραπεζικά ιδρύματα.
Το RiskAvert διαθέτει σημαντικές αναβαθμίσεις συγκριτικά με την προηγούμενη έκδοση. Χρησιμοποιώντας τις προηγμένες τεχνολογίες CSS3 και HTML5, το ανανεωμένο User Interface είναι πιο λειτουργικό, responsive και φιλικό προς το χρήστη, επιτρέποντας με ασφάλεια την πρόσβαση remotely και από οποιαδήποτε συσκευή. Επιπλέον, προσφέρει περισσότερες δυνατότητες στη διαχείριση της διαδικασίας υπολογισμών αλλά και στην παραγωγή εποπτικών αναφορών.
Επιπρόσθετα, το RiskAvert καλύπτει πλήρως τις πρόσφατες οδηγίες του πακέτου μέτρων Covid -19, για την προνομιακή μεταχείριση των ανοιγμάτων έναντι ΜΜΕ, Κεντρικών Κυβερνήσεων/Κεντρικών Τραπεζών (EU - Central Governments & Central Banks), Ιδιωτών – Συνταξιούχων που αποπληρώνουν το δάνειό τους μέσω παρακράτησης στο λογαριασμό μισθοδοσίας/σύνταξης που διατηρούν στο ίδρυμα – πιστωτή, καθώς και των ανοιγμάτων που πληρούν τα κριτήρια κατάταξης ως σχετιζόμενα με υψηλής ποιότητας έργα υποδομών.
Το RiskAvert υποστηρίζει επίσης μια νέα λειτουργικότητα για τη συμφωνία των δεδομένων διαχείρισης κινδύνου με τη λογιστική, η οποία προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα για εύκολη σύγκριση των αντίστοιχων δεδομένων σε επίπεδο λογαριασμών λογιστικής, αναγνώριση, αιτιολόγηση και αντιμετώπιση των δυνητικών διαφορών.
Στη συγκεκριμένη έκδοση 3.0, το RiskAvert υποστηρίζει επιπλέον το νέο πλαίσιο τιτλοποιήσεων (Basel III), σύμφωνα με τις Οδηγίες (EU) 2017/2401 (Securitisation Regulation) και (EU) 2017/2402 (Securitisation Prudential Regulation), τις αντίστοιχες επικαιροποιημένες εποπτικές αναφορές, καθώς και τις εσωτερικές αναλύσεις/αναφορές εξέτασης των εποπτικών κριτηρίων (First Loss and Commensurate Risk Transfer Test) σημαντικής μεταφοράς κινδύνου (Significant Risk Transfer, SRT).
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το RiskAvert προσφέρει δυνατότητες παραγωγής προηγμένων γραφικών αναφορών και analytics, μέσω διασύνδεσης με εργαλεία B.I. (Business Intelligence), παρέχοντας σε βάθος ανάλυση των παραγόμενων αποτελεσμάτων, σε όλες τις διαστάσεις και παραμέτρους που αφορούν στην κεφαλαιακή επάρκεια.
Η Profile έχει ολοκληρώσει σημαντικό αριθμό επιτυχημένων εγκαταστάσεων του RiskAvert σε Ελληνικές και Ευρωπαϊκές τράπεζες, o οποίος αυξάνεται συνεχώς, λόγω της τεχνολογίας, ευελιξίας και αξιοπιστίας της πλατφόρμας, σε συνδυασμό με την εξειδικευμένη γνώση της ομάδας της στο συγκεκριμένο πεδίο. Επιπλέον, η εταιρεία συνεργάζεται με μεγάλες συμβουλευτικές εταιρείες για την παροχή εξιδεικευμένων υπηρεσιών στην περιοχή της διαχείρισης κινδύνου, λόγω των αυξημένων δυνατοτήτων και της πλούσιας λειτουργικότητας που προσφέρουν οι λύσεις της.
Η Profile διαρκώς αναβαθμίζει τις προσφερόμενες λύσεις, προκειμένου να διασφαλίζει με συνέπεια την κανονιστική συμμόρφωση των πελατών της στο δυναμικά εξελισσόμενο εποπτικό αλλά και τεχνολογικό περιβάλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης