Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Απώλειες 44,5 εκατ. δολαρίων για την βασιλική οικογένεια λόγω κορωνοϊού

Βρετανία: Απώλειες 44,5 εκατ. δολαρίων για την βασιλική οικογένεια λόγω κορωνοϊού
Βάσανα και για την βασιλική οικογένεια που επλήγη οικονομικά από την πανδημία
Η βρετανική βασιλική οικογένεια αντιμετωπίζει πλήγμα 44,5 εκατομμυρίων δολαρίων στα οικονομικά της ως αποτέλεσμα της πανδημίας.
Ο Michael Stevens, ο οποίος διαχειρίζεται ουσιαστικά τα οικονομικά της βασιλικής οικογένειας, είπε ότι ο κορωνοϊός θα επηρεάσει την «κυρίαρχη επιχορήγηση» που λαμβάνει η μοναρχία από την κυβέρνηση, χρηματοδοτούμενη από φορολογούμενους σύμφωνα με το CNBC.
Ο Stevens εξήγησε επίσης, πριν από την δημοσίευση της ετήσιας οικονομικής έκθεσης της βασιλικής οικογένειας, ότι το Crown Estate είχε προβλέψει πως τα καθαρά κέρδη του για αυτό το έτος θα μειωθούν «σημαντικά».
Την ίδια ώρα, το έργο ανακαίνισης στο Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ αναμενόταν να λάβει χρηματοδότηση άνω των 20 εκατομμυρίων λιρών στερλινών από την κρατική επιχορήγηση.
Το 10ετές έργο συμφωνήθηκε να κοστίσει 369 εκατομμύρια λίρες, αλλά το έλλειμμα χρηματοδότησης σημαίνει ότι συνολικά 349 εκατομμύρια λίρες θα δαπανηθούν τελικά για το έργο στο παλάτι.
Το Royal Collection Trust, η φιλανθρωπική οργάνωση που διατηρεί τη συλλογή τέχνης της μοναρχίας και χρηματοδοτείται από την είσοδο των επισκεπτών στα βασιλικά παλάτια, θα επηρεαστεί επίσης, είπε ο Stevens.
Το RCT συμπληρώνει την κρατική επιχορήγηση.
Επιπροσθέτως, η μείωση των επισκεπτών λόγω της πανδημίας συνεπώς σημαίνει αυτόματα και μείωση του εισοδήματος για το RCT.
«Αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος ενός προβλεπόμενου ελλείμματος εισοδήματος το οποίο εκτιμάμε ότι θα είναι περίπου 5 εκατομμύρια λίρες ετησίως για τα επόμενα τρία χρόνια», δήλωσε ο Stevens.
«Ανταποκρινόμενοι σε αυτές τις προκλήσεις, δεν έχουμε καμία πρόθεση να ζητήσουμε επιπλέον χρηματοδότηση, αλλά θα προσπαθήσουμε να διαχειριστούμε τον αντίκτυπο μέσω των δικών μας προσπαθειών και αποτελεσματικότητας» αναφέρει ο εκπρόσωπος της βασιλικής οικογένειας.
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, το Buckingham Palace δεν σχεδιάζει απολύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης