Η Τουρκία υποβαθμίζει την επίσκεψη Popmeo στην Ελλάδα ως «συμβολικής σημασίας»

Η Τουρκία υποβαθμίζει την επίσκεψη Popmeo στην Ελλάδα ως «συμβολικής σημασίας»
Είναι η πρώτη φορά που Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επισκέπτεται την μία χώρα χωρίς να επισκεφθεί και την άλλη
Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον του Τουρκικού Τύπου για την επικείμενη επίσκεψη Pompeo στην Ελλάδα, την οποία ωστόσο προσπαθούν να υποβαθμίσουν χαρακτηρίζοντας την "συμβολικού χαρακτήρα" παρότι είναι η πρώτη φορά που Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επισκέπτεται την μία χώρα χωρίς να επισκεφθεί και την άλλη.
Όπως σχολιάζει η Deutsche Welle, είναι ούτως ή άλλως γνωστό ότι οι σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσιγκτον εδώ και καιρό βρίσκονται στο ναδίρ όχι μόνο με αφορμή τους S-400 αλλά με μια σειρά θεμάτων με επίκεντρο τις εξελίξεις στη Συρία και όχι μόνο.
Όμως στην συγκεκριμένη συγκυρία που έχει ξεκινήσει αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο οι κινήσεις του κάθε παίκτη κρύβουν το δικό τους μήνυμα.
Στο μεταξύ η Άγκυρα εν όψει της επανέναρξης των διερευνητικών με την Αθήνα, με κάθε ευκαιρία θέτει θέματα όπως η αποστρατικοποίηση των νησιών επιδιώκοντας να ανοίξει όσο περισσότερο γίνεται η βεντάλια των θεμάτων.

Στον ορίζοντα η Χάγη

Το μήνυμα του έλληνα πρωθυπουργού στον ΟΗΕ που βάζει ξεκάθαρα στον ορίζοντα την Χάγη, θέτει το ερώτημα σε πιο πλαίσιο θα συμφωνήσει η Τουρκία να γίνει αυτό. Αναλυτές σημειώνουν ότι η στρατηγική της Άγκυρας, που δέχεται πιέσεις από ΕΕ και ΗΠΑ, είναι να πείσει την διεθνή κοινότητα ότι η αδιάλλακτη πλευρά είναι η Αθήνα.
Παράλληλα η κυβέρνηση Erdogna, και στο εσωτερικό έχει περάσει το μήνυμα της σκληρής γραμμής σε ότι αφορά την υπεράσπιση της γαλάζιας πατρίδας.
Ο Erdogan αλλά και αξιωματούχοι της κυβέρνησης συνδέουν την όποια διευθέτηση στην Ανατολική Μεσόγειο με λύση στο Κυπριακό.
Το θέμα είναι, αν αυτή τη φορά οι διερευνητικές, που σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες κάποιες στιγμές έφτασαν πολύ κοντά σε διευθέτηση των ζητημάτων, θα οδηγήσουν σε ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο.    


 www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS