Οργή Δημάρχων στη νότια Γαλλία κατά των μέτρων του κορωνοΐού στην εστίαση

Οργή Δημάρχων στη νότια Γαλλία κατά των μέτρων του κορωνοΐού στην εστίαση
Κι όλα αυτά ενώ η Μασσαλία κρατά τα σκήπτρα του αρνητικού ρεκόρ κρουσμάτων στη Γαλλία με 281 ανά 100.000 κατοίκους
Την οργή δημάρχων στη νότια Γαλλία και επαγγελματιών της εστίασης έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης Macron για καθολικό κλείσιμο εστιατορίων και καφέ λόγω κορωνοΐού.
Μετά την έντονη αντίδρασή τους κατάφεραν μια πρώτη χαλάρωση.
Αυτό σημαίνει ότι το κλείσιμο των μπαρ και εστιατορίων θα ξεκινήσει σήμερα (27/9) το βράδυ και όχι νωρίτερα έχοντας κερδίσει το Σαββατοκύριακο, και δεύτερον, να γίνει επανεκτίμηση της εξέλιξης μέσα σε 7 και όχι 14 ημέρες.
Το μέτρο αφορά κυρίως σε μπαρ και εστιατόρια της μητρόπολης  Aix –Marseille-Provence, με 92 κοινότητες.
Ακόμη και η παρουσία του ίδιου του υπουργού Υγείας Olivier Veran στη Μασσαλία την περασμένη Παρασκευή για να πείσει γύρω από την αναγκαιότητα των μέτρων, δεν απέδωσε.
«Εάν περιμένουμε ότι η κατάσταση από μόνη της θα βελτιωθεί, ρισκάρουμε τη λήψη ακόμη πιο αυστηρών μέτρων από αυτά που ανακοινώσαμε» προειδοποίησε τους τοπικούς άρχοντες.
Κυρίως η αντίσταση του Νομάρχη της περιοχής, συνέβαλε στο καλό αποτέλεσμα: με δηλώσεις του κάλεσε την κυβέρνηση «κάθε απόφαση να είναι δίκαιη, ισορροπημένη και μετρημένη για να γίνεται αποδεκτή» και ζήτησε να μην εφαρμοσθούν τα μέτρα στην περιοχή, παρά το ότι θεωρείται ζώνη υψηλού κινδύνου.
Ο νομάρχης δεν σταμάτησε εκεί και δήλωσε ότι θα προχωρήσει δικαστικά καταθέτοντας  μαζί με τους επαγγελματίες της εστίασης έφεση στο Διοικητικό Δικαστήριο της Μασσαλίας εναντίον οποιασδήποτε μέτρου που περιορίζει δυσανάλογα την άσκηση της ελευθερίας της επιχειρηματικότητας και του εμπορίου.
Πάντως η Μασσαλία κρατά τα σκήπτρα του αρνητικού ρεκόρ κρουσμάτων με 281 ανά 100.000 κατοίκους.
Παράλληλα, ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων παρατηρείται πλέον σε σχολεία και πανεπιστήμια σε όλη τη χώρα. Σε 285 ανέρχονται οι νέες εστίες και ήδη 1.152 τάξεις έκλεισαν σε σχολεία. Κλειστό και το Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών σε Παρίσι και Ρέιμς.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS