Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αλλάζει στρατηγική η Commerzbank, μετά τον ορισμό του Manfred Knof ως νέου CEO

Αλλάζει στρατηγική η Commerzbank, μετά τον ορισμό του Manfred Knof ως νέου CEO
Ο ορισμός του νέου CEO φέρνει σαφώς το επίκεντρο τις συζητήσεις για τη στρατηγική των μη κερδοφόρων δραστηριοτήτων
Ο ορισμός του Manfred Knof ως Διευθύνοντος Συμβούλου της Commerzbank ανοίγει το δρόμο για μία αλλαγή στρατηγικής που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κλείσιμο εκατοντάδων υποκαταστημάτων και σε συρρίκνωση των διεθνών δραστηριοτήτων της γερμανικής τράπεζας, αν και οι σημαντικές αλλαγές ενδέχεται να χρειαστούν μήνες για να επισημοποιηθούν.
Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, που ανήκει μερικώς στο κράτος, βρίσκεται σε αναταραχή μετά την ξαφνική παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου και του προέδρου της στις αρχές Ιουλίου 2020.
Ο ορισμός του νέου CEO φέρνει σαφώς το επίκεντρο τις συζητήσεις για τη στρατηγική των μη κερδοφόρων δραστηριοτήτων, υποστηρίζουν τραπεζίτες και  μεγάλοι επενδυτές, σύμφωνα με το Reuters.
Ωστόσο, οι επίσημες αποφάσεις για τυχόν αλλαγές που συζητούνται ενδέχεται να διαρκέσουν μήνες επειδή ο Knof θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του στην Commerzbank μόνο την 1η Ιανουαρίου 2021.
Η νέα διοίκηση θα πρέπει να ψηφιοποιήσει και να τυποποιήσει τις διαδικασίες για να μειώσει το κόστος, δήλωσε ο Andreas Thomae της Deka, ένας από τους 10 κορυφαίους επενδυτές στην Commerzbank. «Ακούγεται απλό, αλλά η τελευταία ομάδα διαχείρισης απέτυχε», πρόσθεσε.
Χιλιάδες από τις συνολικά 48.000 θέσεις εργασίας της τράπεζας βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού.
Η τράπεζα προσανατολίζεται να μειώσει το δίκτυο των 800 καταστημάτων, μετά το πρόσφατο κλείσιμο των 200, δήλωσαν πηγές με γνώση του θέματος στο Reuters.
Ένα ακόμη ζήτημα αυτό των ήδη αδύναμων διεθνών δραστηριοτήτων ης τράπεζας βρίσκεται επίσης στην ημερήσια διάταξη.
Ο Knof πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του στον ασφαλιστικό γίγαντα Allianz πριν ενταχθεί στην Deutsche Bank το 2019, όπου ήταν επικεφαλής λιανικής στη Γερμανία.
Ο πρόεδρος της Commerzbank Hans-Joerg Vetter έχει δηλώσει ότι ήθελε κάποιον που θα «αμφισβητούσε το status quo» της τράπεζας.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης