Φραγκάκης (ΕΟΤ): Ισχυρούς κλυδωνισμούς υφίσταται ο ελληνικός τουρισμός – Οι επόμενες προκλήσεις

Φραγκάκης (ΕΟΤ): Ισχυρούς κλυδωνισμούς υφίσταται ο ελληνικός τουρισμός – Οι επόμενες προκλήσεις
Ποιες είναι οι προκλήσεις της επόμενης μέρας για τον ελληνικό τουρισμό
«Η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού συμπίπτει φέτος με την μεγαλύτερη κρίση, που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο κλάδος σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η πανδημία του κορωνοϊού έχει φέρει σε δεινή θέση μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις , έχει θέσει σε κίνδυνο εκατομμύρια θέσεις εργασίας παγκοσμίως ενώ χώρες- διεθνείς τουριστικοί προορισμοί, απώλεσαν φέτος ένα μεγάλο μέρος του πιο δυναμικού κλάδου της οικονομικής τους δραστηριότητας», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.
«Μέσα σε αυτό το πρωτοφανές περιβάλλον καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια για να λειτουργήσει η μηχανή της ελληνικής τουριστικής μας βιομηχανίας, με την ασφάλεια στο επίκεντρο. Διαμορφώσαμε υγειονομικά πρωτόκολλα και εφαρμόσαμε λειτουργικές διαδικασίες σε όλη την αλυσίδα του τουρισμού, για πρώτη φορά, με αξιοσημείωτη επιτυχία κάτι που αναγνωρίζεται από επισκέπτες μας και διεθνείς παράγοντες του τουρισμού.
Με μία νέα εθνική συλλογικότητα καταφέραμε πράγματα που δεν ήταν καθόλου αυτονόητα και για τα οποία όλοι δούλεψαν προκειμένου να γίνουν πράξη: κυβέρνηση, αυτοδιοίκηση, επιχειρήσεις, εργαζόμενοι και συλλογικοί φορείς του τουρισμού μας.
Φέτος χάσαμε πολλά.
Καταφέραμε όμως να κερδίσουμε σε προσαρμοστικότητα, αξιοπιστία και επαγγελματισμό, στοιχεία τα οποία μας κράτησαν όρθιους φέτος αλλά θα στηρίξουν και την προσπάθεια ανάκαμψης το 2021.
Η επόμενη μέρα μας βρίσκει αντιμέτωπους με δύο βασικές προκλήσεις:
την ανάγκη στήριξης επιχειρήσεων και εργαζόμενων του κλάδου ενόψει του δύσκολου χειμώνα που έρχεται και την ευκαιρία ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στην εξαιρετικά κρίσιμη νέα χρονιά.
Ο ελληνικός τουρισμός υφίσταται πολύ ισχυρούς κλυδωνισμούς αλλά είναι χτισμένος σε στέρεες βάσεις και θα αντέξει.
Με πολλή δουλειά, σχέδιο και σύμπνοια θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση και να βγούμε στο ξέφωτο ξανά», αναφέρει στο μήνυμα του ο κ. Φραγκάκης.
 

bankingnews.gr

BREAKING NEWS