Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Θέμα χρόνου να συρθούν οι αγορές στον βάλτο του φόβου και του μίσους

tags :
Rabobank: Θέμα χρόνου να συρθούν οι αγορές στον βάλτο του φόβου και του μίσους
Η αγωνία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας εντείνεται, όπως αναφέρει η ολλανδική τράπεζα Rabobank
Θέμα χρόνου είναι να συρθούν οι αγορές των ΗΠΑ στον βάλτο του φόβου και του μίσους που προκαλεί η γεωπολιτική αστάθεια και ο οικονομικός προστατευτισμός, όπως αναφέρει η ολλανδική τράπεζα Rabobank.
Η αγωνία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας εντείνεται.
Το Κογκρέσο ακόμη δεν έχει καταλήξει για το νέο δημοσιονομικό πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας και, κατά συνέπεια, αναμένεται να υπάρξουν συνέπειες στο δολάριο.
Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική!
Στο μέτωπο της κινεζικής εφαρμογής Tik Tok ενδέχεται να υπάρξει ανατροπή.
Και ενώ ο πρόεδρος Trump επιμένει για το κλείσιμό της, το Δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει πως δεν συντρέχουν λόγοι εθνικής ασφάλειας και η εταιρεία να συνεχίσει να λειτουργεί.
Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ αποφάσισε να επιβάλει περιορισμούς στις τεχνολογικές εξαγωγές των ΗΠΑ προς τη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής τσιπ της Κίνας, αφού κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει «κίνδυνος» ότι ο εξοπλισμός που παρέχεται θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς.
Στο άλλο μεγάλο θέμα της ημέρας, ο πόλεμος μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας μαίνεται.
Η διαμάχη των αντιμαχόμενων πλευρών δεν είναι μόνον διμερής, καθώς σε αυτό τον πόλεμο κινδυνεύουν να συρθούν τόσο η Αρμενία όσο και η Ρωσία.
Στο χειρότερο σενάριο, η Αρμενία θα μπορούσε ακόμη και να βομβαρδίσει τους αγωγούς φυσικού αερίου που τη διασχίζουν και τροφοδοτούν την Τουρκία (η οποία τώρα έχει κάποια συμμετοχή στη Λιβύη, τη Συρία, το Ιράκ και την Αρμενία, καθώς και γεωπολιτικές εντάσεις με Ελλάδα και Κύπρος).Πάρτε, λοιπόν, μια βαθιά ανάσα.
Οι αγορές πρόκειται να μεταφερθούν σε μια πραγματική έκδοση της ταινίας «Fear and Loathing in Las Vegas.
Φυσικά, υπάρχει και καλύτερος τρόπος για να περιγραφεί η κατάσταση:
Το μυθιστόρημα του Hunter S. Thompson «Fear and Loathing on the Campaign Trail 72».
Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος Trump εξέφρασε την πρόθεσή του να διορίσει την Amy Coney Barret ως αντικαταστάτρια της εμβληματικής εκλιπούσας δικαστού Ruth Bader Ginsburg.
Αυτό φαίνεται να είναι εφικτό πριν από την ημέρα των εκλογών, υπό την προϋπόθεση ότι ο Trump δεν θα χάσει περισσότερους από τρεις γερουσιαστές.
Με άλλα λόγια, ο Λευκός Οίκος, αντί να επικεντρωθεί στο πολυαναμενόμενο δημοσιονομικό πακέτο στήριξης, ασχολείται με το Ανώτατο Δικαστήριο.
Την ίδια στιγμή, σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη των New York Times για τους φόρους που κατέβαλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump το 2016, ύψους 750 δισ. δολ. με τον ίδιο να διαψεύδει, κάνοντας λόγο για fake news.
Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει η αμερικανική εφημερίδα, ο Trump κατέβαλε μόλις 750 δολάρια σε ομοσπονδιακούς φόρους το 2016, τη χρονιά κατά την οποία εξελέγη πρόεδρος των ΗΠΑ, και κατόπιν άλλα τόσα το 2017.
«Δεν πλήρωσε καθόλου φόρους για τα εισοδήματά του κατά τη διάρκεια των 10 από τα προηγούμενα 15 χρόνια, κατά κύριο λόγο διότι δήλωσε περισσότερες ζημίες παρά κέρδη», τόνισε η αμερικανική εφημερίδα.
Οι φορολογικές δηλώσεις του μεγιστάνα των ακινήτων που έγινε πρόεδρος και θα διεκδικήσει την επανεκλογή του την 3η Νοεμβρίου βρίσκονται στην καρδιά μιας μακρόχρονης δικαστικής μάχης, καθώς ο Trump αρνείται να τις δώσει στη δημοσιότητα, ερχόμενος σε ρήξη με την πολιτική παράδοση δεκαετιών στις ΗΠΑ.
Στην πραγματικότητα, όμως, είναι απολύτως τυπικό για έναν δισεκατομμυριούχο να πληρώνει τόσο λίγα, γιατί αυτός είναι ο τρόπος που λειτουργεί το φορολογικό σύστημα των ΗΠΑ.
Όλοι οι δημοσιογράφοι που γράφουν τα «θυμωμένα» άρθρα τους γνωρίζουν τι συμβαίνει.
Είναι, ωστόσο, υγιές;
Αυτή είναι μια εντελώς διαφορετική ερώτηση.
Πάντως ο Biden, σύμφωνα με τη φορολογική δήλωσή του, το 2016 είχε περιουσία 400.000 δολ., ως αντιπρόεδρος.
Το 2017 η περιουσία του αυξήθηκε στα 11 εκατομμύρια το 2017.
Το 2018 η περιουσία ανερχόταν στα 4,6 εκατομμύρια δολάρια.
Το εισόδημά του οφειλόταν σε καλοπληρωμένες ομιλίες.
Αλλά και πάλι δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση.
Κατά κάποιο τρόπο τα νέα περί Trump φαίνεται απίθανο να αλλάξουν τις δημοσκοπήσεις πάρα πολύ.
Και πάλι, ποιες δημοσκοπήσεις;
Οι περισσότερες εξακολουθούν να δίνουν ένα πολύ υγιές προβάδισμα στον Biden…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης