Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Stoltenberg: Οι τεχνικές συζητήσεις του ΝΑΤΟ για τα ελληνοτουρκικά θα βοηθήσουν στην επίλυση

Stoltenberg: Οι τεχνικές συζητήσεις του ΝΑΤΟ για τα ελληνοτουρκικά θα βοηθήσουν στην επίλυση
Το σχόλιο του Jens Stoltenberg για τα ελληνοτουρκικά
Την ανησυχία του για "τις κλιμακούμενες εντάσεις μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ" εξέφρασε ο Jens Stoltenberg, σε σχόλιο για τα ελληνοτουρκικά, υπογραμμίζοντας ότι "το ΝΑΤΟ έχει αναλάβει να φέρει κοντά δύο πολύτιμους συμμάχους ώστε να καθίσουν και να δουν πώς μπορούμε να αναπτύξουμε αυτό που αποκαλούμε στρατιωτικούς μηχανισμούς αποκλιμάκωσης".
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ μίλησε σε διαδικτυακή εκδήλωση σχετικά με την κλιματική αλλαγή και μία από τις ερωτήσεις αφορούσε στην ένταση που επικράτησε στην Ανατολική Μεσόγειο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.
Όπως τόνισε, "αυτό έχει να κάνει με το πώς θα διασφαλίσουμε ότι τα πλοία, τα αεροπλάνα διατηρούν την απαραίτητη απόσταση, συμπεριφέρονται με υπεύθυνο τρόπο.
Έτσι, αποτρέπουμε, αποφεύγουμε συμβάντα και ατυχήματα.
Και υπάρχουν πάντα κίνδυνοι όταν έχουμε τόσα πολλά πλοία στο ίδιο μέρος στην ίδια περιοχή".
Ο Stoltenberg δήλωσε επίσης, σύμφωνα με τον Σκάϊ, ότι οι πρόσφατες συνομιλίες του με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Τούρκο Πρόεδρο Erdogan οδήγησαν στην έναρξη των "τεχνικών στρατιωτικών συζητήσεων".
"Ελπίζω ότι, αν μπορέσουμε να βρούμε μια λύση, να θεσπίσουμε αυτούς τους μηχανισμούς, τότε αυτό μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη των γερμανικών προσπαθειών για διευκόλυνση των συνομιλιών για το βασικό κύριο πρόβλημα".
"Έτσι, υπάρχει συνεχής δουλειά εδώ στο ΝΑΤΟ.
Η αποκλιμάκωση είναι από μόνη της σημαντική. Μειώνει τους κινδύνους, τα περιστατικά και τα ατυχήματα.
Και ελπίζουμε ότι μπορεί επίσης να υποστηρίξει τις προσπάθειες της Γερμανίας να αντιμετωπίσει το υποκείμενο κύριο πρόβλημα", πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης