Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σκυλακάκης: Οι τράπεζες να γίνουν πιο αποτελεσματικές – Υψηλά τα επιτόκια

Σκυλακάκης: Οι τράπεζες να γίνουν πιο αποτελεσματικές – Υψηλά τα επιτόκια
Δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη
«Το τραπεζικό σύστημα ταλαιπωρήθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια, έχει ακόμη το βάρος των κόκκινων δανείων, έχει, όμως και κάποιες αγκυλώσεις», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης στο πλαίσιο διαδικτυακής ημερίδας, με τίτλο «Βιώσιμη Τραπεζική: Χρηματοδοτώντας το αύριο», που διοργάνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, υπογραμμίζοντας ότι οι τράπεζες πρέπει να γίνουν πιο αποτελεσματικές.
Όπως είπε, χωρίς ευθύνη του τραπεζικού συστήματος τα επιτόκια, που απολαμβάνουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, εξακολουθούν να είναι υψηλά, με το χάσμα σε σχέση με την Ευρώπη να είναι σοβαρό.
«Αυτό σίγουρα δεν διευκολύνει τις ιδιωτικές επενδύσεις και δημιουργεί μία ανταγωνιστική αδυναμία», είπε, προσθέτοντας πως ο συνδυασμός μεγάλου επενδυτικού κενού -από το 2011 και μετά η Ελλάδα αποεπενδύει- που πρέπει να καλυφθεί ταυτόχρονα με την ψηφιακή και πράσινη μετάβαση και υψηλών επιτοκίων αποτελεί μία σοβαρή πρόκληση.
«Ακόμη και εάν είσαι μία πασίγνωστη επιχείρηση, που κάνει μία θυγατρική, μπορείς να πάρεις άδεια από το κράτος μέσα σε μία εβδομάδα, όταν για να ανοίξεις τραπεζικό λογαριασμό θα χρειαστείς έναν ή δύο μήνες.
Προφανώς αυτό δεν βοηθάει στις επενδύσεις», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης