Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Rabobank: Νικητής στο πρώτο χαοτικό debate o Biden - Απαισιόδοξοι οι αναλυτές

Rabobank: Νικητής στο πρώτο χαοτικό debate o Biden - Απαισιόδοξοι οι αναλυτές
Ο Joe Biden ήταν ο νικητής του πρώτου debate με αντίπαλο τον Donald Trump, σύμφωνα με την ολλανδική τράπεζα Rabobank
Ο Joe Biden ήταν ο νικητής του πρώτου debate για τις εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με αντίπαλο τον Donald Trump, σύμφωνα με την ολλανδική τράπεζα Rabobank, η οποία υποστηρίζει πως, πλέον, το ζήτημα δεν είναι εάν ο Trump κερδίσει το χαμένο έδαφος, αλλά αν η επανάληψη του «show» σε λίγες ημέρες θα σταματήσει την εκροή ψηφοφόρων προς το στρατόπεδο των Δημοκρατικών.
Το χθεσινό debate μεταξύ του υποψήφιου των Δημοκρατικών, Joe Biden, και του νυν προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, ήταν χαοτικό.
Δεν αποκάλυψε απολύτως τίποτε για την πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσουν οι δύο υποψήφιοι εάν εκλεγούν στον προεδρικό θώκο.
Από την άλλη, δημιούργησε μεγάλη ανησυχία στους αναλυτές, εν μέσω της προσδοκίας για τη λήψη ενός νέου δημοσιονομικού πακέτου στήριξης.
Ως εκ τούτου, νωρίτερα τα futures στον S&P 500 κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος, καθώς το debate άφησε στους επενδυτές πικρή γεύση, φοβούμενοι ότι το αποτέλεσμα των εκλογών θα μπορούσε, πράγματι, να προκύψει στο τέλος του 2020 ή στις αρχές στου 2021, βυθίζοντας τη χώρα σε ακυβερνησία.
Ωστόσο, πλέον έχουν σβήσει τις όποιες απώλειες.
Σε κάθε περίπτωση, από ό,τι φάνηκε, εάν ο Biden κερδίσει, ο Trump δεν πρόκειται να το αποδεχτεί.
Δεν νομίζω ότι περιμέναμε οτιδήποτε άλλο από τον Trump, ο οποίος συνεχίζει να επαναφέρει αυτό το αμφισβητούμενο (αποτέλεσμα) ασφάλιστρο κινδύνου στην αγορά.
Όπως γράφει η Rabobank, δημοσκόπηση του CBS εκτιμούσε πως ο Biden θα κερδίσει με 48% έναντι 41% του Trump.
Δημοσκόπηση του CNN έδινε συντριπτικό προβάδισμα στον Biden (60% - 28%).
Ωστόσο, δημοσκόπηση του WGN «βλέπει» τον Trump να κερδίζει με 60% - 40%.
Η Rabobank κάνει, επίσης, μνεία στον Ρεπουμπλικανό δημοσκόπο Frank Luntz, ο οποίος τουίταρε ότι στο δείγμα του εκλογικού σώματος που διεξήγαγε έρευνα πολλοί αναποφάσιστοι δεν θα ψηφίσουν.
Σε ό,τι αφορά το άμεσο αποτέλεσμα του debate, η Rabobank γράφει ότι είναι απίθανο η απόδοση του Trump να κέρδισε κάποιον από τους πλούσιους προαστιακούς ψηφοφόρους που «μεταναστεύουν» από το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών στον Biden.
Ωστόσο, το μεγαλύτερο ερώτημα είναι εάν η επανάληψη του show σε λίγες ημέρες θα σταματήσει την εκροή ψηφοφόρων.
Πάντως, το debate δεν άλλαξε πολλά…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης