Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Στο 9,4% το δημοσιονομικό έλλειμμα το α' εξάμηνο του 2020

Αυστρία: Στο 9,4% το δημοσιονομικό έλλειμμα το α' εξάμηνο του 2020
Η κρίση του κορωνοϊού τελειώνει τη σταθεροποίηση του προϋπολογισμού, ανέφερε σε δηλώσεις του ο γενικός διευθυντής της Στατιστικής Υπηρεσίας Tobias Thomas
Η κρίση του κορωνοϊού προξενεί ένα μεγάλο κενό στα δημόσια οικονομικά στην Αυστρία, καθώς το πρώτο εξάμηνο του 2020 η χώρα σημείωσε έλλειμμα 9,4% του ΑΕΠ ή 16,8 δισεκατομμύρια ευρώ, και αυτό, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Αυστριακής Στατιστικής Υπηρεσίας, σημαίνει επιδείνωση κατά 17,3 δισεκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του 2019.
Τα κρατικά έσοδα μειώθηκαν κατά 6,4% ή 6 δισεκ. ευρώ, ενώ οι κρατικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 12% ή 11,3 δισεκ. ευρώ, με το δημόσιο χρέος να ανέρχεται πλέον στο 82,6% του ΑΕΠ.
Η κρίση του κορωνοϊού "τελειώνει τη σταθεροποίηση του προϋπολογισμού", ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του στη Βιέννη ο γενικός διευθυντής της Στατιστικής Υπηρεσίας Tobias Thomas.
Ο λόγος για το έντονο έλλειμμα ήταν μία σημαντική αύξηση των δαπανών που σχετίζονται με την κρίση, με ταυτόχρονη μείωση των εσόδων, ειδικότερα των φορολογικών εσόδων.
"Ο δείκτης χρέους αυξήθηκε κατά 12,1 ποσοστιαίες μονάδες σε 82,6% του ΑΕΠ, ενώ, μεταξύ 2015 και 2019, η Αυστρία είχε μειώσει το δημόσιο χρέος της από 84,9% σε 70,5%, πλησιάζοντας με τον τρόπο αυτό το κριτήριο του Μάαστριχτ, που βρίσκεται στο 60%", επισήμανε στις δηλώσεις του ο γενικός διευθυντής της Αυστριακής Στατιστικής Υπηρεσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης