Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκία για Σύνοδο Κορυφής: Κάποια σημεία των αποφάσεων έχουν πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα

Τουρκία για Σύνοδο Κορυφής: Κάποια σημεία των αποφάσεων έχουν πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα
Η Άγκυρα διαμηνύει ότι  θα συνεχίσει τις έρευνες υδρογονανθράκων γύρω από το νησί της Κύπρου μέχρι οι Ελληνοκύπριοι να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τον διαμοιρασμό των πόρων
Εκτός πραγματικότητας χαρακτηρίζει η Τουρκία κάποιες από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής διαμηνύοντας ταυτόχρονα ότι θα συνεχίσει τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ μέχρι να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για τη συνεκμετάλλευση.
Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σημειώνει ότι ορισμένα στοιχεία των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την Τουρκία ήταν θετικά, ωστόσο υπήρχαν σημεία που «έχουν πάρει διαζύγιο από την πραγματικότητα».
Πρόσθεσε επίσης, σύμφωνα με το Reuters, ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες υδρογονανθράκων γύρω από το νησί της Κύπρου μέχρι οι Ελληνοκύπριοι να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τον διαμοιρασμό των πόρων.
«Η συνεχιζόμενη χρήση μίας ρητορικής κυρώσεων δεν είναι εποικοδομητική», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να κατανοήσει ότι δεν μπορεί να κερδίσει τίποτε με τον τρόπο αυτόν» τονίζεται επίσης σχετικά με την προειδοποίηση για κυρώσεις.
Όσον αφορά τις διερευνητικές επαγές, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών διαμηνύει ότι «οι συναντήσεις αυτές δεν αφορούν μόνο τον ορισμό θαλασσίων ζωνών αλλά στοχεύουν στην επίλυση όλων των προβλημάτων ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα».
turkish-mfa

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης