Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pelosi (ΗΠΑ): Η διακυβέρνηση της χώρας είναι εξασφαλισμένη, ακόμη κι αν ο Trump δεν ανταπεξέλθει

Pelosi (ΗΠΑ): Η διακυβέρνηση της χώρας είναι εξασφαλισμένη, ακόμη κι αν ο Trump δεν ανταπεξέλθει
Η συνέχεια της διακυβέρνησης είναι σε ισχύ, διαβεβαιώνει η Nancy Pelosi, αφότου ο Donald Trump ασθένησε από την Covid-19
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi διαβεβαίωσε πως τα σχέδια για τη συνέχεια της διακυβέρνησης, στην περίπτωση που ο Donald Trump δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά του, παραμένουν σε ισχύ, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό.
Η Pelosi ανέφερε πως έχει και η ίδια υποβληθεί σε εξετάσεις και θα μάθει τα αποτελέσματα του δικού της τεστ Covid-19 σύντομα.
«Είναι τραγικό.
Είναι πολύ λυπηρό», δήλωσε σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC ερωτηθείσα σχετικά με τη διάγνωση του Donald Trump.
«Το να πηγαίνεις στα πλήθη χωρίς να φοράς μάσκα και όλα τα υπόλοιπα αποτελεί ένα είδος θρασείας πρόσκλησης προκειμένου να συμβεί κάτι σαν κι αυτό», σημείωσε η Pelosi, αναφερόμενη στις εμφανίσεις του Trump κατά τη διάρκεια προεκλογικών συγκεντρώσεων.
Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων είναι η επόμενη στη σειρά διαδοχής, μετά τον αντιπρόεδρο Mike Pence, που διαγνώστηκε αρνητικός στον ιό.
Μετά την Pelosi, είναι ο προσωρινός πρόεδρος της Γερουσίας Chuck Grasly, ένας Ρεπουμπλικανός.
Η Nancy Pelosi είπε ότι προσεύχεται για τον Trump και την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Melania Trump.
«Ίσως τώρα ο κόσμος που βλέπει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, με όλη την προστασία που έχει, και την Πρώτη Κυρία, και πάλι να βρίσκονται τόσο εκτεθειμένοι ίσως να είναι (γι’ αυτόν)… μια εμπειρία μάθησης», επισήμανε, προσθέτοντας πως ελπίζει ότι ίσως υπάρξει μια μετάβαση προς «μια πιο σώφρονα προσέγγιση» στην αντιμετώπιση του ιού.
Από την πλευρά του, όπως έγινε γνωστό από βοηθό του, ο πρόεδρος της επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων Lindsay Graham συνομίλησε με τον πρόεδρο Trump σήμερα το πρωί, μετά το θετικό τεστ στην Covid-19, ο οποίος ακούστηκε ευδιάθετος.
Ο πρόεδρος «ακούστηκε καλά, ευδιάθετος» και ρώτησε πρώτα σχετικά με τα σχέδια της Γερουσίας για τη διαδικασία ακρόασης της υποψηφίας στο Ανώτατο Δικαστήριο Amy Conney Barrett, είπε ο βοηθός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης