Τελευταία Νέα
Διεθνή

Statista: Συντριπτικός ο αντίκτυπος του Covid -19 στον παγκόσμιο τουρισμό, μείωση 65% στις διεθνείς αφίξεις

Statista: Συντριπτικός ο αντίκτυπος του Covid -19 στον παγκόσμιο τουρισμό, μείωση 65% στις διεθνείς αφίξεις
Δραματική μείωση του αριθμού των διεθνών αφίξεων σε σχέση με το 2019

Συντριπτικό είναι το πλήγμα, που επέφερε η πανδημία στον παγκόσμιο τουρισμό,  όπως αποτυπώνεται στον σχετικό πίνακα της Statista για τις επιπτώσεις του Covid -19 με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Τουρισμού  που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 27/9/2020.
Νωρίτερα φέτος, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού του ΟΗΕ δημοσίευσε εκτιμήσεις σχετικά με το πόσο μεγάλος είναι ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορωνοϊού στις διεθνείς αφίξεις τουριστών.
Στο πιο θετικό από τα τρία σενάρια που δημοσιεύθηκαν τον Μάιο υπήρχε η εκτίμηση ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα αρθούν τον Ιούλιο.
Ακόμη και κάτω από αυτό το σενάριο, το οποίο έχει ήδη αποδειχθεί υπερβολικά αισιόδοξο με τα διεθνή ταξίδια να περιορίζονται αυστηρά, ο Παγκόσμιος  Οργανισμός ανέμενε ότι οι διεθνείς αφίξεις τουριστών θα μειωνόταν κατά 58% φέτος σε σύγκριση με το 2019.
Εξετάζοντας τα τελευταία δεδομένα που καλύπτουν τους πρώτους έξι μήνες του 2020 οι διεθνείς αφίξεις τουριστών μειώθηκαν 65% παγκοσμίως για το πρώτο εξάμηνο του 2020 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019.
 
Infographic: COVID-19's Crushing Impact On International Tourism | Statista
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης