Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

O Erdogan υποστηρίζει την κυβέρνηση της Λιβύης, νέα συνάντηση με Sarraj... που αποχωρεί

O Erdogan υποστηρίζει την κυβέρνηση της Λιβύης, νέα συνάντηση με Sarraj... που αποχωρεί
Να σημειωθεί ότι ο Sarraj έχει ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση της Λιβύης
Ο τούρκος Πρόεδρος Erdogan συζήτησε στην Κωνσταντινούπολη τις περιφερειακές εξελίξεις και τις διμερείς σχέσεις Τουρκίας-Λιβύης με τον Sarraj, πρωθυπουργό της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ κυβέρνησης της Λιβύης.
Να σημειωθεί ότι ο Sarraj έχει ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση της Λιβύης.
Ο Erdogan επανέλαβε την αποφασιστικότητα της Τουρκίας να σταθεί με αλληλεγγύη στη Λιβύη και να ενισχύσει τις σχέσεις με την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA), τη μόνη νόμιμη κυβέρνηση της χώρας, καθώς είπε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να παράσχει κάθε είδους υποστήριξη για να εξασφαλίσει σταθερότητα και ευημερία στην Χώρα.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης από την τουρκική πλευρά ο υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu, ο Υπουργός Εσωτερικών Süleyman Soylu, ο Υπουργός Οικονομικών Berat Albayrak, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Hulusi Akar, ο Διευθυντής Επικοινωνιών Fahrettin Altun και ο προεδρικός εκπρόσωπος Ibrahim Kalın.
Η Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) ιδρύθηκε το 2015 βάσει συμφωνίας υπό την ηγεσία του ΟΗΕ.
 Όμως, οι προσπάθειες για μια μακροπρόθεσμη πολιτική διευθέτηση απέτυχαν εξαιτίας μιας στρατιωτικής επίθεσης από δυνάμεις που είναι πιστές στον στρατάρχη Khalifa Haftar, ο οποίος υποστηρίζεται από την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Ρωσία.
Οι διπλωματικές προσπάθειες έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες εβδομάδες για την επίλυση της σύγκρουσης στη Λιβύη μετά από νίκες του Λιβυκού στρατού κατά των πολιτοφυλακών του Haftar.
Turkish and Libyan delegations attend meeting at the Vahdettin Mansion in Istanbul on Sunday, Oct. 4, 2020 (IHA Photo)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης