Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Gani (Αφγανιστάν): Επισκέπτεται το Κατάρ, ενώ συνεχίζονται οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Ταλιμπάν

Gani (Αφγανιστάν): Επισκέπτεται το Κατάρ, ενώ συνεχίζονται οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Ταλιμπάν
O πρόεδρος του Αφγανιστά επισκέπτεται το Κατάρ, ενώ συνεχίζονται οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Ταλιμπάν
Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Ashraf Gani θα μεταβεί στο Κατάρ για μια συνάντηση με αξιωματούχους της χώρας, όμως δεν θα συναντηθεί με αξιωματούχους των Ταλιμπάν αν και συνεχίζονται οι ειρηνευτικές συνομιλίες στην Ντόχα, έγινε γνωστό σήμερα 5/10.
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης του Αφγανιστάν και των Ταλιμπάν άρχισαν τον Σεπτέμβριο και έχουν στόχο τη μείωση της βίας και ενδεχομένως μια νέα συμφωνία μοιράσματος της εξουσίας.
Ωστόσο η βία στο Αφγανιστάν δεν έχει μειωθεί.
Τις τελευταίες εβδομάδες στην εμπόλεμη χώρα έχουν σκοτωθεί δεκάδες Αφγανοί στρατιώτες και μαχητές των Ταλιμπάν σε σφοδρές συγκρούσεις και επιθέσεις αυτοκτονίας, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άμαχοι.
Ο Gani και η ομάδα του θα επισκεφθούν πρώτα το Κουβέιτ, όπου θα παραστούν στην κηδεία του εμίρη της χώρας Sheikh Sabbah al Ahmad al Jaber al Sabbah, προτού μεταβούν στο Κατάρ σήμερα, δήλωσε στενός σύμβουλος του Αφγανού προέδρου.
“Έχουν προγραμματιστεί αρκετές συναντήσεις προκειμένου να συζητηθούν οι προσπάθειες για την εμβάθυνση των σχέσεων Αφγανιστάν και Κατάρ και η διμερής συνεργασία σε διάφορους τομείς”, εξήγησε ο ίδιος αξιωματούχους, διευκρινίζοντας ότι ο Gani θα συναντηθεί και με τους Αφγανούς εκπροσώπους που συμμετέχουν στις συνομιλίες με τους Ταλιμπάν.
‘Όμως είναι ξεκάθαρο ότι ο Gani δεν θα συναντηθεί με αξιωματούχους των Ταλιμπάν, καθώς δεν έχει παρατηρηθεί μείωση της βίας και εξακολουθούν να σκοτώνουν αθώους αμάχους”, τόνισε ανώτερος Δυτικός διπλωμάτης που παρακολουθεί τις συνεχιζόμενες συνομιλίες.
Οι ενδοαφγανικές συνομιλίες διεξάγονται στο πλαίσιο της συμφωνίας που σύναψαν οι Ταλιμπάν τον Φεβρουάριο με τις ΗΠΑ, η οποία άνοιξε το δρόμο για την απόσυρση από το Αφγανιστάν των αμερικανικών δυνάμεων.
Προς το παρόν όμως δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες, με τις δύο πλευρές να αναλώνονται σε διαφωνίες για διαδικαστικά ζητήματα, επεσήμαναν διπλωματικές πηγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης