Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκικό υπουργείο Ενέργειας: Το Yavuz επέστρεψε για συντήρηση και ανεφοδιασμό

tags :
Τουρκικό υπουργείο Ενέργειας: Το Yavuz επέστρεψε για συντήρηση και ανεφοδιασμό
Το γεωτρύπανο Υavuz επέστρεψε στο λιμάνι της Αττάλειας προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης
Tο τουρκικό υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε ότι το γεωτρύπανο Υavuz επέστρεψε στο λιμάνι της Αττάλειας προκειμένου να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης.
Ειδικότερα, οι Τούρκοι, με μία ανακοίνωση παρόμοια με εκείνη για το ερευνητικό Oruc Reis, είπαν ότι επέστρεψε για εργασίες συντήρησης, ανεφοδιασμού και προετοιμασίας της επόμενης αποστολής του.
«Ολοκληρώνοντας τις εργασίες που ξεκίνησε στο τεμάχιο Σελτζούκος-1 στις 24 Απριλίου, το γεωτρύπανο Yavuz επέστρεψε ώστε να προετοιμαστεί για την επόμενη αποστολή του, αλλά και για εργασίες συντήρησης και ανεφοδιασμού.
Μετά τις προετοιμασίες στο λιμάνι, το Yavuz θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις του σε νέα τοποθεσία» αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Ενέργειας.
Image
Yπενθυμίζεται ότι η Λευκωσία αποδίδει την κίνηση του τουρκικού πλοίου στην πρωτοβουλία της Merkel η οποία ζήτησε από την Κυπριακή Δημοκρατία να μην επιμένει στις κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας και ταυτόχρονα θα καταβαλλόταν προσπάθεια για άρση των τουρκικών παραβιάσεων.
Την ίδια ώρα ανώτατες διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι όπως και στη περίπτωση του Oruc Reis, πρόκειται για μια κίνηση η οποία θα έχει και συνέχεια το επόμενο διάστημα, εντείνοντας την προσπάθεια για αποχώρηση και του Barbaros από τα ανατολικά της Κύπρου.

www.bankinngews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης