Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Το Τουρκικό Yavuz όπως και το Oruc Reis πήγαν για συντήρηση χάριν της διπλωματίας

Το Τουρκικό Yavuz όπως και το Oruc Reis πήγαν για συντήρηση χάριν της διπλωματίας
Το Barbaros συνεχίζει τις ερευνητικές του δραστηριότητες στα ανατολικά της Κύπρου
Το Yavuz όπως και το Oruc Reis πήγαν για συντήρηση χάριν της διπλωματίας.
Η Τουρκία με δύο κινήσεις στέλνει το μήνυμα ότι επιθυμεί τον διάλογο με την Ελλάδα για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες.

Το ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας Yavuz όπως και το Oruc Reis στον βωμό του διαλόγου για την ώρα έχουν ακινητοποιηθεί για επισκευές και συντήρηση, αλλά στην πράξη είναι μια κίνηση της Τουρκίας ότι θέλει διάλογο για να διευθετηθούν τα θέματα θαλάσσιων δικαιοδοσιών.
Το ερευνητικό σκάφος Yavuz ολοκλήρωσε τις δραστηριότητές του από την Πάφο στη νοτιοδυτική Κύπρο που βρισκόταν και επέστρεψε στο λιμάνι Mersin Taşucu.
Το πλοίο, το οποίο ολοκλήρωσε τις εργασίες του που ξεκίνησαν στο οικόπεδο Seljuk-1 στις 24 Απριλίου, θα αναχωρήσει από το λιμάνι για νέες υπηρεσίες μετά την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων συντήρησης και επισκευής.
Το σεισμικό ερευνητικό πλοίο του Oruç Reis επέστρεψε στο λιμάνι της Αττάλειας στις 13 Σεπτεμβρίου και ο Erdogan ανακοίνωσε ότι ο Oruç Reis είχε αποσυρθεί για να επιτρέψει στην διπλωματία να επιλύσει τις διαφορές.
Μετά το ερευνητικό πλοίο Oruç Reis και το Yavuz αποσύρθηκε και  μόνο ένα σεισμικό ερευνητικό πλοίο το Barbaros Hayrettin Paşa συνεχίζει να βρίσκεται στην περιοχή.
Το Barbaros συνεχίζει τις ερευνητικές του δραστηριότητες στα ανατολικά της Κύπρου.
Ενώ οι εργασίες συντήρησης του σεισμικού ερευνητικού πλοίου Oruç Reis έχουν ολοκληρωθεί, το τρυπάνι Kanuni θα ξεκινήσει την πρώτη του αποστολή στη Μαύρη Θάλασσα αρχές 2021 μετά τις απαραίτητες προετοιμασίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης