Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz (Γερμανός ΥΠΟΙΚ): Κερδίζει έδαφος η πρόταση του ΟΟΣΑ για τη διασυνοριακή εταιρική φορολόγηση

tags :
Scholz (Γερμανός ΥΠΟΙΚ): Κερδίζει έδαφος η πρόταση του ΟΟΣΑ για τη διασυνοριακή εταιρική φορολόγηση
Το σχέδιο είχε τη συμφωνία πλέον των 130 κρατών και θα συζητηθεί στη σύνοδο υπουργών Οικονομικών της G20 την ερχόμενη εβδομάδα
Περισσότερες από 130 χώρες συμφώνησαν σε ένα προσχέδιο για την καθιέρωση παγκόσμιων κανόνων για διασυνοριακή των εταιρειών το οποίο θα συζητηθεί από τους υπουργούς Οικονομικών της G20 την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου.
«Με την ομόφωνη συμφωνία σε ένα σχέδιο για τη μεταρρύθμιση του παγκόσμιου κώδικα εταιρικής φορολογίας, κάναμε ένα σημαντικό βήμα μπροστά», δήλωσε ο Scholz σε δήλωση. 
«Αυτό είναι ένα θετικό μήνυμα και είμαι βέβαιος ότι μέχρι το καλοκαίρι του επόμενου έτους θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε τελική συμφωνία για αυτό το σχέδιο μεταρρύθμισης του διασυνοριακού φορολογικού καθεστώτος».
Ο ΟΟΣΑ διατυπώνει κανόνες διασυνοριακή φορολόγησης προκείμενου οι ψηφιακές εταιρείες να πληρώνουν φόρο όπου δραστηριοποιούνται και όχι όπου ιδρύουν θυγατρικές. 
Η υιοθέτηση των εν λόγω κανόνων αναμένεται να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα σε εθνικό επίπεδο κατά 100 δισ. δολάρια το έτος, εκτιμά ο ΟΟΣΑ.
Όμως, η ύφεση σε πολλά βιομηχανικά κράτη εξαιτίας της πανδημίας έχει προκαλέσει αμφιβολίες σχετικά με τον στόχο του ΟΟΣΑ να επιτύχει συμφωνία μεταξύ περισσότερων από 130 κράτη φέτος.
Ο Scholz είπε ότι ο κύριος στόχος οποιασδήποτε συμφωνίας θα είναι να διασφαλιστεί ότι οι «γίγαντες» της ψηφιακής οικονομίας όπως η Google η Amazon και το Facebook θα καταβάλουν δίκαιη φορολογία

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης