Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Sarkissian (Αρμενία) στους FT: Η Τουρκία δημιουργεί άλλη μια Συρία στον Καύκασο

Sarkissian (Αρμενία) στους FT: Η Τουρκία δημιουργεί άλλη μια Συρία στον Καύκασο
Αν δεν δράσουμε τώρα διεθνώς σταματώντας την Τουρκία, τον νταή της περιοχής, τότε όλοι θα χτυπηθούν, είπε στους Financial Times ο Αρμένιος πρόεδρος
Ο Πρόεδρος Armen Sarkissian κατηγόρησε την Τουρκία δημιουργεί «άλλη μία Συρία στον Καύκασο» μέσω της στρατιωτικής και διπλωματικής μεσολάβησής της υπέρ του Αζερμπαϊτζάν στον πόλεμο του Nagorno Karabakh, αποκαλώντας την μάλιστα «νταή της περιοχής».
«Αν δεν δράσουμε τώρα διεθνώς, σταματώντας την Τουρκία. . . από το να μετατρέψει αυτή την περιοχή σε μια νέα Συρία. . . τότε όλοι θα χτυπηθούν», είπε στους Financial Times σε νέα του συνέντευξη.
Προέτρεψε περαιτέρω μια διεθνή προσπάθεια να σταματήσει η επίθεση που είπε ότι τροφοδοτήθηκε από την Τουρκία, την οποία αποκάλεσε τον «νταή της περιοχής».
Χρειαζόμαστε περισσότερη προσπάθεια για να την σταματήσουμε», δήλωσε ο Πρόεδρος Sarkissian.
«Και το επίκεντρο των προσπαθειών πρέπει να είναι η Τουρκία. Μόλις η Τουρκία βγει από την εξίσωση, θα είμαστε πιο κοντά σε εκεχειρία και θα επιστρέψουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. »
«Τι κάνει ένα κράτος μέλος του ΝΑΤΟ στο Αζερμπαϊτζάν;
Σε τι βοηθά στη σύγκρουση στο Nagorno Karabakh;
Εξηγήστε μου», ρώτησε.
«Αυτό επαναπροσδιορίζει εντελώς τον ρόλο του ΝΑΤΟ» πρόσθεσε.
Ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του Αζερμπαϊτζάν ως «αδελφική χώρα» με την Τουρκία από τότε που ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες στα τέλη του περασμένου μήνα, που έκτοτε έχει στοιχίσει εκατοντάδες ζωές και από τις δύο πλευρές, όχι μόνο σε στρατιώτες αλλά και αμάχους.
Αλλά πιστεύεται επίσης ευρέως ότι η Τουρκία στέλνει περιορισμένη αεροπορική δύναμη με τη μορφή αεριωθούμενων αεροσκαφών F-16 και για χρήση εναντίον του αρμενικού στρατού, όμως όπως έχει αποκαλύψει ο δυτικός Τύπος όπως η εφημερίδα The Guardian,
έχει μεταφέρει εκατοντάδες Σύριους ισλαμιστές μαχητές από ισλαμικές φατρίες που προηγουμένως πολεμούσαν εναντίον του Άσαντ, στη Συρία.

Image

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης