Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pelosi: «Ένα βήμα μπρος και δύο πίσω» η πρόταση Trump για το πακέτο στήριξης

Pelosi: «Ένα βήμα μπρος και δύο πίσω» η πρόταση Trump για το πακέτο στήριξης
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κατηγορεί την κυβέρνηση για έλλειψη στρατηγικού σχεδίου
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Nancy Pelosi υποστήριξε ότι, η νέα πρόταση για πακέτο στήριξης ύψους 1,8 τρισεκ. δολαρίων από την κυβέρνηση Trump ισοδυναμεί με «ένα βήμα μπρος και δύο πίσω» και χρειάζεται αλλαγές, προκειμένου να την υποστηρίξουν οι Δημοκρατικοί στο Κογκρέσο.
Σε επιστολή της προς τους Δημοκρατικούς βουλευτές η Pelosi σημειώνει ότι, η πρόταση της κυβέρνησης Trump στερείται «στρατηγικού σχεδίου για την εξάλειψη του ιού» και έδωσε στον Αμερικανό πρόεδρο υπερβολική διακριτική ευχέρεια για να αποφασίσει πώς θα διατεθούν τα χρήματα.
«Σε αυτό το σημείο, εξακολουθούμε να έχουμε διαφωνία σχετικά με πολλές προτεραιότητες και οι Δημοκρατικοί περιμένουν διευκρινίσεις από την κυβέρνηση σχετικά με διάφορες διατάξεις καθώς οι διαπραγματεύσεις για το συνολικό ποσό χρηματοδότησης συνεχίζονται», αναφέρεται στην επιστολή της Pelosi, όπως μεταδίδει το Reuters.
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin έκανε την πρόταση ύψους 1,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε τηλεφωνική συνομιλία 30 λεπτών με την Pelosi την Παρασκευή (9/10).
Το νέο πακέτο του Λευκού Οίκου είναι υψηλότερο από μια προηγούμενη πρόταση 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του Mnuchin και πλησιέστερα στα 2,2 τρισεκατομμύρια δολάρια που ενέκρινε η ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς Βουλή των Αντιπροσώπων.
Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Alyssa Farah, δήλωσε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να διατηρήσει τις δαπάνες κάτω των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, αλλά είναι πρόθυμη να πραγματοποιήσει έναν νέο γύρο άμεσων πληρωμών σε ιδιώτες, καθώς και να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις και τις αεροπορικές εταιρείες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης