Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ην. Βασίλειο: Νέα αυστηρά μέτρα ανακοινώνει η κυβέρνηση λόγω έξαρσης της πανδημίας

Ην. Βασίλειο: Νέα αυστηρά μέτρα ανακοινώνει η κυβέρνηση λόγω έξαρσης της πανδημίας
Ξεφεύγει ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο


Εκτάκτως σε νέα μέτρα περιορισμού οδηγείται η βρετανική κυβέρνηση συμπεριλαμβανομένων αυστηρότερων τοπικών lockdowns, καθώς επιχειρεί να περιορίσει την ταχεία αύξηση των μολύνσεων από κορωνοϊό.
Ο πρωθυπουργός B. Johnson αναμένεται να σκιαγραφήσει τους περιορισμούς πρώτα στη Βουλή των Κοινοτήτων και στη συνέχεια σε τηλεοπτική δήλωση προς το κοινό τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020 το απόγευμα.
Η χώρα είναι προετοιμασμένη για την εισαγωγή ενός συστήματος «τριών επιπέδων» που θα ταξινομήσει τις περιοχές με δεδομένο την σοβαρότητα του ποσοστού μόλυνσης, σύμφωνα με το CNBC.
Για παράδειγμα, το Λίβερπουλ και το Μάντσεστερ καθώς και άλλα μέρη της βόρειας Αγγλίας θα μπορούσαν να έρθουν αντιμέτωπα με αυστηρότερα μέτρα από αυτά που που έχουν επιβληθεί, καθώς βλέπουν τα ποσοστά μόλυνσης να ανεβαίνουν κατακόρυφα από το καλοκαίρι του 2020.
Ξεφεύγει ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο
Το lockdown αναμένεται να περιλαμβάνει το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και την απαγόρευση μίξης νοικοκυριών, ενώ σχολεία, πανεπιστήμια και λοιπά καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά.
Νωρίτερα, η Υφυπουργός Υγείας επικρίνοντας μέσω Twitter όσους αντιτίθενται στα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα αποκάλυψε ότι «σε δέκα ημέρα οι εισαγωγές (ασθενών της COVID-19) θα φτάσει σε κρίσιμο στάδιο».
Ήδη, όπως έχουν δηλώσει αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας, ορισμένα νοσοκομεία στη βόρεια Αγγλία έχουν δει τις εισαγωγές φορέων του κορωνοϊού να έχουν φτάσει σε επίπεδα παραπλήσια με της άνοιξης (του 2020).
Μαύρο ρεκόρ σημειώνει η Ευρώπη
Ο ρυθμός μετάδοσης του κορωνοϊού στην Ευρώπη ξεπέρασε το όριο των κρουσμάτων ημερησίως, με τη Ρωσία και τη Μεγάλη Βρετανία να καταρρίπτουν κάθε ρεκόρ, καταγράφοντας τον μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων.
Τα κρούσματα σε ολόκληρη τη Γηραιά Ήπειρο αυξάνονται σταθερά την τελευταία εβδομάδα (9.10.2020) καθώς ξεπέρασαν τις 100.000.
Το επίκεντρο της πανδημίας στην ευρωπαϊκή ήπειρο μετατοπίστηκε στη Βρετανία, τη Ρωσία, την Ισπανία και τη Γαλλία, που έχουν ανακοινώσει πάνω από 10.000 κρούσματα η κάθε μία τις τελευταίες 3 ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης