Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κεραμέως: Εγώ θα σταματήσω τις καταλήψεις – Υπέρ του διαλόγου αλλά με ανοικτά σχολεία

Κεραμέως: Εγώ θα σταματήσω τις καταλήψεις – Υπέρ του διαλόγου αλλά με ανοικτά σχολεία
Ν. Κεραμέως: Εγώ θα σταματήσω τις καταλήψεις
Την πολιτική της φιλοδοξία να σταματήσουν οι καταλήψεις επί της υπουργίας της εξέφρασε στη Βουλή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, επισημαίνοντας το μέτρο του αποκλεισμού των μαθητών που μετέχουν σε κατάληψη από τυχόν τηλεκπαίδευση.
Μίλησε για «ισχνές μειοψηφίες» και «έκνομες ενέργειες» ενώ κινδυνολόγησε για τον κορονοϊό.
Όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας «το θέμα των καταλήψεων είναι δυστυχώς επίκαιρο εδώ και δεκαετίες» δηλώνοντας πως «δεν ξέρω καμία άλλη πολιτισμένη χώρα του κόσμου που να συμβαίνει αυτό».
Επισήμανε ότι δηλώνοντας ότι «η πρακτική διαιωνίζεται ως συνήθεια» και «πρέπει να φτάσει στο τέλος της».
Μάλιστα απευθυνόμενη στον ερωτώντα βουλευτή του Μέρα 25 Κρίτωνα Αρσένη, είπε «στηρίζετε έκνομες ενέργειες» εξαιτίας ανακοίνωσης του κόμματος που θεωρεί ότι πρέπει να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των καταλήψεων για λιγότερους μαθητές ανά τάξη.
Ειδικά για το μέτρο του αποκλεισμού των μαθητών που μετέχουν σε καταλήψεις από τυχόν τηλεκπαίδευση επισήμανε πως «επιλέξαμε παιδαγωγικά μέτρα».
Σημείωσε ότι αυτοί μαθητές «αλίμονο» αν συμμετέχουν «σε αυτή την τηλεκπαίδευση» αφού «οι ίδιοι έχουν αποκλείσει τους εαυτούς τους».
Επισήμανε ότι δεν γίνεται «να παρεμποδίζεις μια δημόσια υπηρεσία αλλά να πηγαίνεις λίγο παραδίπλα και να χρησιμοποιείς την υπηρεσία».
Επανέλαβε μάλιστα ότι «θεωρώ πολύ σημαντικό να γίνεται διάλογος, αλλά διάλογος με ανοιχτά σχολεία, με δημοκρατικές μεθόδους».
Πρόσθεσε πως δεν «είναι δυνατόν μια ισχνή μειοψηφία να εμποδίζει την πλειοψηφία να έχει πρόσβαση στην εκπαίδευση;» και να προκαλεί «απώλεια μαθημάτων».
Επίσης αναφέρθηκε και στον κορωνοϊό λέγοντας ότι «είδαμε και εικόνες συνωστισμού χωρίς μάσκες» ενώ «είδαμε περισσότερα κρούσματα σε σχολεία υπό κατάληψη».
Μάλιστα, είπε πως «είχαμε περισσότερα σχολεία κλειστά λόγω κατάληψης παρά από τον κορωνοϊό».
Όμως όταν από τον Κρίτωνα Αρσένη τέθηκε το θέμα του αιτήματος των μαθητών για να υπάρχουν 15 μαθητές ανά τάξη, απάντησε ότι η απόφαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα των σχολείων ήταν ομόφωνη.
Επίσης, υποστήριξε ανεξαρτήτως του πόσοι μαθητές είναι σε κάθε τάξη έχουν την τάση να μην τηρούν τις αποστάσεις, για τον λόγο αυτό η μάσκες είναι το πιο πρόσφορο μέσο προστασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης