Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας) σε Erdogan: Σταματήστε τις προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο

tags :
Μήνυμα Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας) σε Erdogan: Σταματήστε τις προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο
Η Άγκυρα να παραμείνει ανοιχτή στο διάλογο ζητά ο Γερμανός ΥΠΕΞ
Να σταματήσει τις προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο καλεί την Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Heiko Maas, ο οποίος θα πραγματοποιήσει σήμερα Τρίτη 13/10 διαδοχικές επισκέψεις στη Λευκωσία και στην Αθήνα με κύριο αντικείμενο τις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας τόσο στην κυπριακή ΑΟΖ όσο και στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Σημειώνεται ότι ο Maas ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθεί και την Άγκυρα, αλλά ακύρωσε την επίσκεψη του μετά και τις τελευταίες προκλητικές ενέργειες και αποφάσεις της Τουρκίας να στείλει το Oruc Reis κοντά στο Καστελόριζο.
Λίγο πριν την αναχώρηση του για την Κύπρο ο Maas κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις και να παραμείνει ανοιχτή στις συνομιλίες.
«Η Άγκυρα πρέπει να σταματήσει το παιχνίδι μεταξύ της μείωσης της έντασης και των προκλήσεων, εάν η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τις συνομιλίες, όπως έχει επανειλημμένα επιβεβαιώσει» είπε ο Maas, καλώντας την Τουρκία να μην αφήσει τις συνομιλίες καθώς και να μην προχωρήσει σε έρευνες για υδρογονάνθρακες σε αμφισβητούμενα νερά της ανατολικής Μεσογείου.
Σημειώνεται ότι ο Maas θα συναντηθεί σήμερα το μεσημέρι στη Λευκωσία με τον πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, και στη συνέχεια με τον ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη.
Αργά το απόγευμα θα φτάσει στην Αθήνα όπου το βράδυ θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης