Τελευταία Νέα
Speculator

Η εξυγίανση της Χρηματιστηριακής και η προθεσμία συμμόρφωσης από Ε. Κεφαλαιαγοράς

Η εξυγίανση της Χρηματιστηριακής και η προθεσμία συμμόρφωσης από Ε. Κεφαλαιαγοράς
Τουλάχιστον μία Χρηματιστηριακή εταιρία φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να έχει λάβει προθεσμία από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να προχωρήσει σε κινήσεις κεφαλαιακής ενίσχυσης προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί
Τουλάχιστον μία Χρηματιστηριακή εταιρία φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες να έχει λάβει προθεσμία από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να προχωρήσει σε κινήσεις κεφαλαιακής ενίσχυσης προκειμένου να συνεχίσει να λειτουργεί.
Μάλιστα η προθεσμία φαίνεται να έχει εκπνεύσει χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να είναι σαφές αν οι πρωτοβουλίες της εταιρίας ικανοποιούν τις απαιτήσεις που έχουν τεθεί από την Επιτροπή αλλά και προβλέπονται από τη χρηματιστηριακή νομοθεσία.
Η εταιρία φαίνεται να έχει εφαρμόσει λογιστικό τρικ το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να εμφανίσει πολύ υψηλά για τα μεγέθη της έκτακτα κέρδη και κατά συνέπεια να εμφανιστούν ως επαρκή τα ίδια κεφάλαια.
Βεβαίως την ίδια στιγμή παρατηρήσεις του ορκωτού (όχι για το προηγούμενο θέμα) δημιουργούν ζητήματα και για επιβάρυνση πρόσθετη των ιδίων κεφαλαίων ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι στο παρελθόν δεν υπήχθη στον φορολογικό έλεγχο ορκωτών όταν αυτός ήταν υποχρεωτικός γεγονός που έτσι κι αλλιώς επισύρει πρόστιμα.
Επιπλέον στην εν λόγω εταιρία υπήρξε έγγραφη άρνηση διορισμού του ορκωτού ελεγκτή (δεν τον αποδέχτηκε) και στη συνέχεια ο ορκωτός αντικαταστάθηκε για τη χρήση του 2019.
Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη υπόθεση παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς μπορεί να πέρασε απαρατήρητο αλλά έχει μεσολαβήσει προσφάτως και συμφωνία εξυγίανσης!!!

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης