Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με ελάχιστο τζίρο προσπαθεί να αντιδράσει ανοδικά

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με ελάχιστο τζίρο προσπαθεί να αντιδράσει ανοδικά
ΑΓΟΡΑ: Οι αγορές της Ευρώπης ξεκίνησαν σταθεροποιητικά και με οριακή άνοδο. Το ΧΑ βγάζει μία μικρή αντίδραση προς τις 640 μονάδες. Ο τζίρος στα γνωστά εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Ενισχύονται στο ξεκίνημα οι τράπεζες. Περιμένουμε μεταβλητότητα. Πανδημία και γεωπολιτικές εξελίξεις θα συνεχίσουν να επηρεάζουν την πορεία των μετοχών.

ΔΕΗ: Νέα γραμμή χρηματοδότησης 350 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για εκσυγχρονισμό και ενίσχυση δικτύου διανομής σε ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα. Υπενθυμίζεται πως ο καθαρός δανεισμός στη λήξη εξαμήνου ήταν στα 3,42 δισ. ευρώ. Η εικόνα της μετοχής παραμένει καλή. Ξεκίνημα με μικρή άνοδο.

ΤΙΤΑΝ: Αν και δεν έχουμε εικόνα για τις πωλήσεις από insider, ο οποίος από 1 εκατ. τεμάχια είχε μείνει με 500 χιλ. τεμάχια περίπου στις αρχές Σεπτεμβρίου θα μπορούσαμε να πούμε πως από τότε έχει γίνει μεγάλος όγκος στη μετοχή στο ΧΑ. Άλλος insider αγοράζει σχεδόν καθημερινά και εκτός ΧΑ. Όλες αυτές οι αγοροπωλησίες γίνονται εντός του εύρους συσσώρευσης της μετοχής.

ΜΥΤΙΛ Vs JUMBO (απάντηση): Είναι λίγο άτοπο όπως και εσείς σημειώνετε να συγκρίνουμε διαφορετικές εταιρείες. Όμως στη στήλη αρέσουν αυτές οι συγκρίσεις καθώς πολλοί επενδυτές και κυρίως μικροί δεν επενδύουν βάσει κλάδων. Και οι δύο είναι στις κορυφαίες μας επιλογές και η στήλη είναι θετική για τις προοπτικές τους παρά την πανδημία.

Η Jumbo θα βγάλει και φέτος σημαντικά κέρδη και επιπλέον διαθέτει ισχυρό ταμείο (αρνητικός καθαρός δανεισμός). Η Μυτιληναίος είναι σε ένα κλάδο που έχει γίνει αρκετά Hot το τελευταίο διάστημα, αλλά εμφάνισε και πολύ καλά κέρδη, ενώ οι προοπτικές της είναι πιο ισχυρές από αυτές της Jumbo.

Στη Μυτιληναίος βλέπουμε μεγάλες αγορές με την τιμή να ενισχύεται το τελευταίο διάστημα, ενώ στη Jumbo παρατηρούμε μεγάλη προσφορά μετοχών εδώ και καιρό με αποτέλεσμα η μετοχή να έχει υποχωρήσει κοντά στα 14 ευρώ. Και για τις δύο όμως θεωρούμε πως μεσομακροπρόθεσμα μπορούμε να δούμε καλύτερα επίπεδα τιμών. Σε ό,τι αφορά τη διαφορά αποτίμησης που σημειώνετε, αν οι πωλητές στη Jumbo συνεχίζουν να την πιέζουν ίσως δούμε να μειώνεται η διαφορά.

JUMBΟ: Με νέες πωλήσεις άνοιξε η μετοχή και στα πρώτα λεπτά δοκίμασε τιμές και κάτω από τα 14 ευρώ.

AEGEAN (απάντηση): Εκτός από τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει λόγω της πανδημίας έχει και προκλήσεις λόγω ανταγωνισμού. Η Sky Express προμηθεύεται μεγαλύτερα αεροσκάφη τα οποία θα δρομολογηθούν σύμφωνα με δημοσιεύματα στο πτητικό πρόγραμμα του 2021.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Η διαγραμματική της εικόνα έχει βελτιωθεί το τελευταίο διάστημα και ειδικά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εξαμήνου. Πλέον κινείται πάνω από τον εκθετικό των 200 ημερών και επιχειρεί να απομακρυνθεί περαιτέρω. Πλησιάζει και μία καλή αντίσταση.

ΕΥΔΑΠ: Άνοιγμα με μικρές απώλειες. Προσεγγίζει στήριξη και λίγο πιο κάτω βρίσκουμε μία ακόμη ίσως πιο σημαντική. Κάτω από τα 700 εκατ. ευρώ η αποτίμηση!

NEWSPHONE: Γίνονται κάποιες αγορές λίγο πάνω από τη δημόσια πρόταση και στις προηγούμενες συνεδριάσεις η μετοχή έκανε κάποια κλεισίματα στα 0,4720 ευρώ. Στο ξεκίνημα αγοράστηκαν σε αυτή την τιμή 4 χιλ. τεμάχια. Ο όγκος παραμένει χαμηλός και τα ποσοστά των μετόχων που έχουν καταθέσει την προσφορά δεν αυξάνονται με τους ρυθμούς που ίσως θα ήθελαν.

MOTOR OIL: Γίνονται κάποιες αγορές ιδίων αλλά ο αριθμός είναι μικρός μπροστά στον όγκο που βλέπουμε στις τελευταίες συνεδριάσεις.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Με μία πράξη και 29 τεμάχια την άνοιξαν στα 1,3740 ευρώ και στο -1,43%. Οι αγοραστές βγήκαν υψηλότερα και την οδήγησαν σε δημοπρασία.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης