Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Προβληματίζει η εικόνα αρκετών μετοχών – Νέα πτώση χωρίς τζίρο

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Προβληματίζει η εικόνα αρκετών μετοχών – Νέα πτώση χωρίς τζίρο
ΑΓΟΡΑ: Άλλη μία πτωτική συνεδρίαση με την ευθύνη να φέρουν οι τράπεζες και η Motor Oil κυρίως. Κακή εικόνα επίσης από Jumbo. Ξεχώρισαν η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η οποία στις τελικές δημοπρασίες βρέθηκε σε υψηλό ημέρας και ελάχιστες ακόμα μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ξανά στο κάτω όριο η μετοχή της Alpha Bank. Σε κρίσιμο σημείο ξανά η Εθνική Τράπεζα. Μία από τα ίδια και για τη Eurobank. Εκνευριστική και επικίνδυνη αυτή η ισορροπία στις τραπεζικές μετοχές. Ειδικά αν αναλογιστεί κάποιος τις απώλειες από την αρχή του έτους και τι θα συμβεί αν τα σπάσουν προς τα κάτω.

MOTOR OIL: Συμπλήρωσε σήμερα 6 πτωτικές συνεδριάσεις και οι απώλειες από την αρχή του έτους ανέρχονται στο 55%. Στο -2,5% και στα 9,35 ευρώ. Εκτός από τα αρνητικά αποτελέσματα εξαμήνου, θα πρέπει να περιμένουμε συνέχεια και στο εννεάμηνο και μάλλον και στο δωδεκάμηνο, λόγω περιθωρίων διύλισης και στοκαρίσματος πετρελαίου θέρμανσης. Επίσης θα πρέπει να προσμετρήσουμε πως στην αγορά υπάρχει και πάλι η φήμη ότι θα φύγει από τον MSCI και θα πάρει τη θέση της η Μυτιληναίος.

Δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στο γράφημα της μετοχής και επειδή το σύστημά μας είχε κάποιο πρόβλημα το δανειστήκαμε από το Investing.com. Στα τρέχοντα λοιπόν επίπεδα περιμένουμε έντονη αντίδραση. Θα δίναμε λίγες ελπίδες στο σπάσιμο της συγκεκριμένης γραμμής η οποία έρχεται από το 2012, αλλά αν σπάσει ίσως γράψει το 5 μπροστά.
Image
Επομένως θα πρέπει να υπάρχει ρευστότητα μήπως και συμβεί το κακό. Αλλά είπαμε, δύσκολο το 2020 βρε παιδιά, αλλά όχι και να έχει τέτοια αξία… Επίσης να θυμίσουμε πως οι insiders στις αρχές του 2019 πουλούσαν μετοχές προς 21 ευρώ, ενώ συνολικά από τα τέλη του 2018 και τους πρώτους μήνες του 2019 είχαν πουλήσει πάνω από 1 εκατ. μετοχές. Μήπως να αρχίσουν να βλέπουν τη μετοχή;

JUMBO: Πολλά χαρτιά και σήμερα ακόμα και στις τελικές δημοπρασίες. Έκτη συνεχόμενη πτωτική. Έσπασαν στηρίξεις και ανησυχούμε μήπως δούμε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα. Βρίσκουμε βέβαια κάπως πιο κάτω μία καλή στήριξη και ελπίζουμε πως δε θα δούμε χειρότερα. Σίγουρα την επηρεάζει η πανδημία, αλλά έτσι επηρεάστηκε και στο lockdown και μετά πήραν τα πάνω τους οι πωλήσεις.

Στα 13,76 ευρώ και στο -2,34% με 230 χιλ. τεμάχια συναλλαγές και αποτίμηση 1,87 δισ. ευρώ. Έχοντας συστήσει κατοχύρωση κερδών πάνω από τα 17 ευρώ, νομίζουμε πως το σταδιακό και προσεκτικό χτίσιμο θέσεων είναι καλή επιλογή.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Σε έκθεσή της Eurobank Equities, η οποία σημειώνουμε πως ζητήθηκε και πληρώθηκε από την εταιρεία, η τιμή στόχος είναι στα 4 ευρώ. Η ΑΧΕ περιμένει καθαρά κέρδη 2 εκατ. ευρώ το 2020, 3,5 εκατ. ευρώ το 2021 και 4,5 εκατ. ευρώ το 2022. Στην τρέχουσα αποτίμηση παίζει τα κέρδη του 2022 15,6 φορές.

Υπάρχουν εισηγμένες που παίζουν με p/e αντίστοιχο με αυτό του 2022 της Πλαίσιο με τα κέρδη του πρώτου φετινού εξαμήνου. Αλλά δε βλέπουν growth κάποιοι και δεν τις κοιτούν.

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ: Ξαφνική αφύπνιση από τη μετοχή με βελτιωμένες συναλλαγές. Μάζευαν οι αγοραστές όσα έβρισκαν μπροστά τους, λες και ήξεραν κάτι παραπάνω. Δεν το αποκλείουμε να γνωρίζουν κάτι. Θα φανεί στις επόμενες μέρες… Στα 1,85 ευρώ και στο +25% με όγκο 15 χιλ. τεμάχια. Αποτίμηση 18 εκατ. ευρώ.

Θυμίζουμε πως στο πρώτο εξάμηνο είχε αύξηση πωλήσεων 10% αλλά και μείωση κερδών 62% τα οποία και διαμορφώθηκαν στις 64 χιλ. ευρώ από 169 χιλ. ευρώ. Η καθαρή θέση στα 24,5 εκατ. ευρώ αλλά και ο καθαρός δανεισμός στα 50,7 εκατ. ευρώ.

IDEAL: Τα κέρδη εξαμήνου αλλά και οι προοπτικές του κλάδου δίνουν ώθηση στη μετοχή. Σήμερα ξέσπασε υψηλότερα και πήγε σε νέα υψηλά πολλών ετών. Στα 1,65 ευρώ και στο +13,79% με όγκο 23 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 13,6 εκατ. ευρώ λίγο υψηλότερη από την καθαρή θέση. Αλλά έχει και αρνητικό καθαρό δανεισμό.

Σημειώνουμε πως η εταιρεία έχει λάβει απόφαση για αγορά ιδίων μετοχών από τέλη Ιουλίου με ανώτατη τιμή τα 2,50 ευρώ. Δεν έχουμε δει ανακοινώσεις για αγορές και ελπίζουμε αν χρησιμοποιήσει το εργαλείο να το κάνει με ορθολογικό τρόπο.

ΧΑΪΔΕΜΕΝΟΣ: Στις δημοπρασίες πήγε στο +10% αλλά έκανε συνολικά περίπου 2,9 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 5 εκατ. ευρώ.

ΕΛΒΕ: Σχεδόν αθόρυβα και βέβαια με χαμηλό όγκο σε νέα υψηλά και μάλιστα αρκετών ετών. Στα 4,98 ευρώ και στο +3,32% με αποτίμηση 16,4 εκατ. ευρώ. Χωρίς να μετράμε βέβαια τις επιστροφές των τελευταίων ετών…

ΠΑΪΡΗΣ: Συνεχίζεται το ράλι στη μετοχή. Ο όγκος δυνατός για τα δεδομένα της μετοχής και συμπλήρωσε 6 ανοδικές. Πλέον από την αρχή του έτους έχει άνοδο 32%. Στα 0,4940 ευρώ και στο +3,35%.

FRIGOGLASS: Πολλά τα κομμάτια των πωλητών…

ΕΚΤΕΡ: Βγαίνουν ακόμα κομμάτια…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης