Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Αδύναμη παραμένει η επενδυτική ψυχολογία λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων – Αναμένεται νέα υποχώρηση

tags :
ΧΑ: Αδύναμη παραμένει η επενδυτική ψυχολογία λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων – Αναμένεται νέα υποχώρηση
Το ΧΑ έχει συμπληρώσει 3 πτωτικές συνεδριάσεις και από την αρχή του έτους καταγράφει απώλειες 31%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί στο ίδιο διάστημα κατά 67%
Επιφυλακτικοί παραμένουν οι αναλυτές για το σημερινό άνοιγμα της συνεδρίασης, καθώς και το κλίμα στις αγορές του εξωτερικού δεν είναι υποστηρικτικό, ενώ διατηρούνται και οι ανησυχίες λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων.
Έτσι οι αναλυτές περιμένουν πως στο ΧΑ θα συνεχιστούν οι πτωτικές τάσεις.
Σημειώνεται πως το ΧΑ έχει συμπληρώσει 3 πτωτικές συνεδριάσεις και από την αρχή του έτους καταγράφει απώλειες 31%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί στο ίδιο διάστημα κατά 67%.
Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι μετοχές των εταιρειών που συμμετέχουν στο συνέδριο του ΧΑ για εταιρείες μεσαίας κεφαλαιοποίησης.
Οι 10 εταιρείες που θα παρουσιαστούν είναι: ΑΔΜΗΕ, ΕΧΑΕ, Cenergy, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Ευρωπαϊκή Πίστη, Κρι-Κρι, ΟΛΠ, Quest Συμμετοχών, ΟΛΘ και Πλαστικά Θράκης.
Η Ελλάκτωρ δεν θα λάβει τελικά μέρος στο συνέδριο.

Euroxx
Περιμένουμε η επενδυτική ψυχολογία να παραμείνει ή και να γίνει πιο επιφυλακτική, λόγω των συνεχιζόμενων αβεβαιοτήτων, μεταξύ των οποίων και η αύξηση των γεωπολιτικών εντάσεων με την Τουρκία.

Eurobank Equities
Οι αγορές του εξωτερικού αναμένεται να ανοίξουν με πτώση σήμερα λόγω των περιορισμένων προοπτικών για μία συμφωνία αναφορικά με το πακέτο στήριξης της οικονομίας των ΗΠΑ.
Γι΄αυτό περιμένουμε πως οι ελληνικές μετοχές θα παραμείνουν σε πτωτική πορεία.

Beta
Δεν υπάρχουν νέα που θα υποστήριζαν μία αλλαγή, καθώς οι γεωπολιτικές ανησυχίες συντηρούν την επιφυλακτικότητα.
Σημειώνεται πως το συνέδριο των εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης του ΧΑ θα πραγματοποιηθεί σήμερα με τη συμμετοχή 10 εταιρειών.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης