Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Aksoy (Τουρκία) για καψόνι σε Δένδια: Αντιδράσαμε έτσι για την ασφάλεια του Έλληνα ΥΠΕΞ - Η Ελλάδα δεν είχε καταθέσει σχέδιο πτήσης

Aksoy (Τουρκία) για καψόνι σε Δένδια: Αντιδράσαμε έτσι για την ασφάλεια του Έλληνα ΥΠΕΞ - Η Ελλάδα δεν είχε καταθέσει σχέδιο πτήσης
Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα δεν είχε καταθέσει σχέδιο πτήσης
Ακόμα μία εκδοχή για το περιστατικό με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, δίνει η Τουρκία.
Αυτή τη φορά, λοιπόν, το τουρκικού υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει πως ό,τι συνέβη, έγινε για την… προστασία του κ. Δένδια, καθώς η Ελλάδα δεν είχε καταθέσει σχέδιο πτήσης.
«Εμείς τους επιτρέψαμε χωρίς καθυστέρηση. Εκείνοι δεν είχαν καταθέσει σχέδιο πτήσης.
Ήταν απαραίτητο να αντιδράσουμε έτσι για την ασφάλεια του Έλληνα υπουργού» δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Hami Aksoy.
Για την ιστορία, πάντως, επισημαίνεται ότι νωρίτερα οι Τούρκοι είχαν αποδώσει το περιστατικό σε… τεχνικό λάθος.

To επεισόδιο με τον Νίκο Δένδια

Υπενθυμίζεται ότι οι Τούρκοι κράτησαν στον αέρα για 20 λεπτά το κυβερνητικό αεροσκάφος που μετέφερε τον Νίκο Δένδια ενώ οι κυβερνήτες του αεροσκάφους είχαν λάβει κανονικά τις προβλεπόμενες άδειες από τις τουρκικές αρχές για την εκτέλεση του δρομολογίου από Βαγδάτη προς Αθήνα μέσω Τουρκίας.
Παρ' όλα αυτά, όταν το αεροσκάφος βρισκόταν στον εναέριο χώρο πάνω από τα σύνορα του Ιράκ και της Τουρκίας αρνήθηκαν να εγκρίνουν την άδεια που είχαν προηγουμένως δώσει.
Έτσι, το αεροσκάφος Embraer με τον κ. Δένδια, έκανε κύκλους για είκοσι λεπτά, για όσο δηλαδή προσπαθούσαν οι κυβερνήτες να επικοινωνήσουν με τις τουρκικές αρχές.
Τελικά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η άδεια δόθηκε όταν ο πιλότος του αεροσκάφους μετέφερε στις τουρκικές αρχές ότι λιγοστεύουν τα καύσιμα του αεροπλάνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης