Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rabobank: Παρεμβαίνουν ανοιχτά υπέρ Biden Facebook και Twitter - Κατεβάζουν ειδήσεις

Rabobank: Παρεμβαίνουν ανοιχτά υπέρ Biden Facebook και Twitter - Κατεβάζουν ειδήσεις
Facebook και Twitter μεροληπτούν λογοκρίνοντας ειδήσεις για τον Βiden, την ώρα που αφήνουν χιλιάδες να κυκλοφορούν χωρίς έλεγχο, υποστηρίζει η Rabobank

Την ώρα που απέχουμε μόλις ελάχιστες εβδομάδες από τις εκλογές των ΗΠΑ με την οικονομία να διανύει μια ανάκαμψη τύπου Κ και να διχάζει τον οικονομικό κόσμο σε τομείς που ευημερούν και τομείς που υποφέρουν, επανέρχεται και η βαθιά διχοτόμηση του πολιτικού κόσμου γύρω από το φερόμενο σκάνδαλο με τον Hunter Biden, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Twitter να μεροληπτούν, λογοκρίνοντας ειδήσεις για τον Βiden, ενώ από την άλλη αφήνουν χιλιάδες να κυκλοφορούν χωρίς έλεγχο.
Συγκεκριμένα, το Facebook κατέστησε σαφές ότι θα αφαιρεί κάθε είδηση για το θέμα του γιου του υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ Joe Biden, Hunter, σε αντίθεση με μια σειρά άλλων που αφήνει να κυκλοφορούν χωρίς επιβεβαίωση, μερικές από τις οποίες στη συνέχεια έχουν ήδη απεδειχθή λανθασμένες.
Το ίδιο έκανε και το Twitter.
Ο συντάκτης της New York Post - που έβγαλε την ιστορία του Hunter, και ο οποίος μπορεί να μηνυθεί για δυσφήμιση - ισχυρίζεται ότι αποκλείστηκε από το να κάνει αναρτήσεις στο Twitter.
Άλλοι χρήστες που προσπαθούσαν να κάνουν το ίδιο, για το σχετικό θέμα έλαβαν το μήνυμα: "Δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε αυτό το αίτημα, επειδή αυτός ο σύνδεσμος έχει αναγνωριστεί από το Twitter ή τους συνεργάτες μας ως δυνητικά επιβλαβής.
Επισκεφτείτε το Κέντρο βοήθειας για να μάθετε περισσότερα. "
Όσοι προσπαθούν να μοιραστούν την ιστορία έλαβαν ένα μήνυμα που έλεγε ότι ο σύνδεσμος ήταν "μη ασφαλής", "δυνητικά ανεπιθύμητος", "κακόβουλος", "βίαιος" ή "παραπλανητικός".
Το αρχικό tweet από το New York Post διαγράφηκε επίσης από το Twitter και οι λογαριασμοί ορισμένων ατόμων που προσπαθούσαν να το κάνουν retweet τέθηκαν σε αναστολή.
Όλα αυτά καθώς ο ρόλος των εταιρειών κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και η λογοκρισία είναι ήδη ένα καυτό πολιτικό ζήτημα που τελικά διχάζει ακόμη περισσότερο την πολιτική διαδικασία προς τις εκλογές.
Όπως ακριβώς και στο ποιο σημείο της Κ οικονομικής ανάπτυξης τοποθετείσαι.

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/k%20shaped%20kolanovic.png?itok=_sQMMoFh
 
Ας δούμε ένα ακόμη παράδειγμα για να έχουμε την πλήρη εικόνα του κατά πόσον διχάζει η μεροληπτική στάση των Facebook και Twitter την οικονομική και πολιτική πορεία των ΗΠΑ.
Οπρεσβευτής της Γερμανίας στις ΗΠΑ έγραψε στο Twitter, χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα: «Η Hannah Arendt, μια Γερμαν- Εβραία, πολιτικός, θεωρητικός και φιλόσοφος, γεννήθηκε σαν σήμερα το 1906.
Μία από τις πολλές κληρονομιά της: Ο ολοκληρωτισμός μπορεί να ανθίσει όπου οι άνθρωποι αρνούνται συστηματικά να ασχοληθούν με την πραγματικότητα, και είναι έτοιμοι να αντικαταστήσουν το λόγο με την ιδεολογία και την πλήρη φαντασία.
Σε ποιον απευθύνθηκε;
Ή ήταν απλώς μια τυχαία ανάρτηση;
Φυσικά, ο Λευκός Οίκος κατηγορεί ήδη τη Γερμανία για την μερκαντιλιστική εξωτερική πολιτική που ακολουθεί, την ώρα που ένας Γερμανός αξιωματούχος φέρεται πρόσφατα να έλαβε εντολή να καλύψει τις δραστηριότητες της κινεζικής επιρροής στις ΗΠΑ, κατά τέτοιο τρόμπο που να μην προκαλέσει μια απάντηση που θα μπορούσε να βλάψει τους επιχειρηματικούς δεσμούς των δύο χωρών.
Αυτό το tweet δεν δείχνει πολύ υποστηρικτικό των επιχειρηματικών δεσμών Γερμανίας-ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης