Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: 24 εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο - 11 εκατομμύρια τεστ στην πόλη Qingdao

tags :
Κίνα: 24 εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο - 11 εκατομμύρια τεστ στην πόλη Qingdao
Στους 4.634 οι νεκροί
Σε ύφεση παραμένει η επιδημία του κορωνοϊού στην Κίνα όπου το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 24 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, έναντι 11 την προηγουμένη.
Και τα 24 κρούσματα ήταν εισαγόμενα.
Το υπουργείο Υγείας έκανε επίσης λόγο για 10 νέες περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων, έναντι 23 την προηγουμένη, αν και δεν συμπεριλαμβάνονται στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που ανακοινώνει καθημερινά.
Δεν διαπιστώθηκε κανένας νέος θάνατος ασθενούς.
Ακόμη 11 άνθρωποι κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία.
Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 253 ασθενείς με την COVID-19, οι τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση.
Επισήμως, οι νεκροί ανέρχονται σε 4.634 επί συνόλου 85.646 μολύνσεων.
Την ίδια στιγμή, σήμερα Παρασκευή 16/10 αναμένεται να ολοκληρωθούν και τα μαζικά τεστ στην πόλη των άνω των 9 εκατομμυρίων πολιτών Qingdao, όπου είχαν εντοπιστεί εγχώρια κρούσματα.
Ήδη έχουν ληφθεί 9,9 εκατομμύρια δείγματα, ενώ δεν έχει βρεθεί ούτε ένα θετικό δείγμα από τα 7,6 εκατομμύρια τεστ που έχουν βγει.
Συνολικά οι αρχές ελπίζουν να έχουν υποβάλει σε τεστ έως σήμερα το σύνολο των 9,4 εκατομμυρίων κατοίκων της πόλης και τα 1,5 εκατομμύρια επισκέπτες της.
Η εκστρατεία διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ ξεκίνησε μετά τον εντοπισμό το Σαββατοκύριακο πολλών κρουσμάτων covid-19 που συνδέονταν με νοσοκομείο της πόλης, στο οποίο νοσηλεύονταν ασθενείς με κορωνοϊό από το εξωτερικό.
Τα 13 κρούσματα τοπικής μόλυνσης που εντοπίστηκαν στην πόλη είναι τα πρώτα που καταγράφονται στην Κίνα από τα μέσα Αυγούστου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης