Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Από 320 δισ στα 400-420 δισ κυβικά μέτρα το φυσικό αέριο στον Δούναβη 1 - Φιέστα στο Fatih από Erdogan στις 17/10

Από 320 δισ στα 400-420 δισ κυβικά μέτρα το φυσικό αέριο στον Δούναβη 1 - Φιέστα στο Fatih από Erdogan στις 17/10
Ο Edogan θα δώσει ένα επικοινωνιακό show στις 17 Οκτωβρίου 2020 στην Μαύρη Θάλασσα
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το σχέδιο της Τουρκίας και του Προέδρου Erdogan ο οποίος θα δώσει επικοινωνιακό show στις 17 Οκτωβρίου 2020 περισσότερο για εσωτερική κατανάλωση αναφέροντας ότι τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στο οικόπεδο Δούναβη 1 στην Μαύρη Θάλασσα αντί 320 δισεκ. κυβικών μέτρων ανέρχονται στα 400-420 δισεκ. και είναι καλύτερης ποιότητας από τις αρχικές εκτιμήσεις.
Ο Edogan θα δώσει ένα επικοινωνιακό show υποστηριζόμενος

-Από το Oruc Reis το οποίο ήδη βρίσκεται στο Ανατολικό Αιγαίο μεταξύ Καρπάθου και Ρόδου και θα παραμείνει έως τις 22 Οκτωβρίου 2020.
Να σημειωθεί ότι το Oruc Reis το οποίο ερευνά τον βυθό σε ξεκάθαρα ελληνική θαλάσσια δικαιοδοσία υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ υποστηρίζεται από τα πλοία Ataman και Cengiz Han.
Τα δύο αυτά πλοία συνοδεύουν το Oruc Reis παρέχοντας υποστήριξη στις έρευνες.
Ταυτόχρονα δύο φρεγάτες κατά τα τουρκικά μέσα παρακολουθούν από απόσταση το Oruc Reis.

-To γεωτρύπανο kanuni ήδη έχει ξεκινήσει και κατευθύνεται σε Κωνσταντινούπολη με στόχο να φθάσει στο οικόπεδο 1 του κοιτάσματος του Δούναβη όπου θα ξεκινήσει εξορύξεις.
Να σημειωθεί ότι βρέθηκε κοντά στο Καστελόριζο το Kanuni αλλά δεν έχει καμία αρμοδιότητα στην περιοχή, ο στόχος του είναι ότι θα πάει στην Μαύρη Θάλασσα όπου θα υποστηρίξει το Fatih το έτερο ερευνητικό σκάφος της Τουρκίας που συνεχίζει τις έρευνες στην Μαύρη Θάλασσα.
Νέα "ύπουλη" πρόκληση της Τουρκίας: Βγάζει νύχτα και τρίτο γεωτρύπανο στο  Αιγαίο | kontranews.gr
-Το Barbaros ήδη έχει αναλάβει δράση αντικαθιστώντας το Yavuz το οποίο αποσύρθηκε για επισκευές.
Barbaros και Yavuz τα δύο σε σύνολο πέντε ερευνητικών σκαφών της Τουρκίας εστιάζει δυτικά – νοτιοδυτικά της Κύπρου.
Για την ιστορία το Yavuz ξεκίνησε τις έρευνες τον Απρίλιο 2020 και το Barbaros που προσφάτως ανέλαβε θα ολοκληρώσει τις έρευνες τον Νοέμβριο 2020 δηλαδή 200 ημέρες πραγματοποιούν έρευνες ανατολικά και δυτικά της Κύπρου.
Στην κυπριακή ΑΟΖ το Barbaros: Πολύμηνη προκλητικότητα των Τούρκων, λένε  κυπριακές πηγές - CNN.gr
H μεγάλη αλλαγή στην Τουρκική στρατηγική είναι ότι δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι η Τουρκία έχει εξελιχθεί σε ναυτική δύναμη και μάλιστα διαθέτοντας και 5 ερευνητικά πλοία.
Η Ελλάδα που είναι μια χώρα με σπουδαία ναυτική ιστορία δεν έχει ερευνητικό πλοίο και η Τουρκία που τα τελευταία 10-15 χρόνια εστιάζει στην θάλασσα απέκτησε 5 ερευνητικά πλοία.
Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η Τουρκία εξαναγκάστηκε να τα αγοράσει γιατί λόγω των αμφισβητούμενων νερών δεν δέχονταν να ενοικιάσουν ερευνητικά σκάφη στην Τουρκία.
Εν μέρει αυτό είναι αληθές αλλά στην πράξη η Τουρκία έχει αναπτυχθεί πολύ περισσότερο από ότι η Ελλάδα που στρέφεται σε διεθνείς εταιρίες πετρελαιοειδών για να διεξάγουν τις έρευνες.
Αυτή είναι λάθος συνταγή αν και ορισμένοι θα σπεύσουν να αναφέρουν ότι τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου της Ελλάδος είναι μικρής κλίμακας σε σχέση με το παγκόσμιο δυναμικό. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης