Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μετά από 4 πτωτικές κατάφερε και αντέδρασε οριακά – Στο -4,80% η εβδομάδα

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Μετά από 4 πτωτικές κατάφερε και αντέδρασε οριακά – Στο -4,80% η εβδομάδα
ΑΓΟΡΑ: Η γνωστή εικόνα. Όταν πέφτουν τα ξένα τα ακολουθούμε και όταν ανεβαίνουν σφυρίζουμε αδιάφορα. Έτσι έγινε και σήμερα. Στο κλείσιμο ο γενικός δείκτης βρέθηκε στο +0,16% και ο DAX ήταν στο +1,7%. Ο τζίρος απογοητευτικός και φυσικά έτσι δε μπορούμε να πάμε πιο ψηλά. Οι τράπεζες και πάλι, αν και ξεκίνησαν καλά, δε μπόρεσαν μέχρι το κλείσιμο να κρατήσουν.

Έχουμε και δύο βαριά χαρτιά που πέφτουν 8 συνεχόμενες συνεδριάσεις και έχουν βαρύτητα στους δείκτες και επομένως για να πάμε υψηλότερα θέλουμε περισσότερους... εθελοντές. Η εβδομάδα έκλεισε με απώλειες 4,8% και από την αρχή του έτους ο γενικός δείκτης χάνει 32,3%.

MOTOR OIL: Έχει σπάσει την ανοδική γραμμή τάσης που έρχεται από το 2012 και είναι πλέον αρκετά κοντά στα χαμηλά του Μαρτίου (8,60 ευρώ στις 18/3). Ο όγκος παραμένει υψηλός. Πρέπει άμεσα να αντιδράσει. Αλλιώς χειροτερεύει η εικόνα και ίσως δούμε πολύ χαμηλότερα επίπεδα.

Πλέον την έχουμε στο «στόχαστρο» μας. Το χτίσιμο θέσης θα πρέπει να είναι σταδιακό και να έχουμε στη σκέψη μας ότι μπορεί να χρειαστεί να πάρουμε πολύ πιο κάτω μετοχές, ή να βάλουμε κοντά τα stop. Ο όγκος είναι ο οδηγός μας, αλλά στο παρελθόν στη συγκεκριμένη έχουμε δει αντιδράσεις μεγάλες με ελάχιστους όγκους, όταν τελείωνε κάποιος πωλητής. Προσεκτικά λοιπόν…

Στα 8,80 ευρώ και στο -2,38% με όγκο 279 χιλ. τεμάχια. Το κλείσιμο είναι χαμηλό ημέρας και εκεί έμεινε με αγοραστές. Η αποτίμηση στα 974 εκατ. ευρώ.

JUMBO: Και εδώ θα πρέπει πλέον να αρχίσουμε να την ξαναβλέπουμε επενδυτικά. Στο χαμηλό ημέρας και αυτή στο κλείσιμο και στα 13,21 ευρώ με απώλειες 2,29% και όγκο 204 χιλ. τεμάχια. Πολλές οι ανησυχίες και εμείς μένουμε στις διαγραμματικές, όπου μας δείχνουν ότι μπορεί να πέσει κι άλλο η μετοχή. Απαιτούνται προσεκτικές κινήσεις στις τοποθετήσεις και όχι εξάντληση ρευστότητας.

ΕΧΑΕ: Το γράφημα έγερνε εδώ και καιρό. Σήμερα βγήκε μεγάλη προσφορά στα 2,75 ευρώ και ενώ έκανε μεγάλο όγκο η μετοχή, δεν μπόρεσε να απορροφηθεί όλη η εντολή που ήταν στην εν λόγω τιμή. Έκλεισε στα 2,7450 ευρώ με απώλειες 0,72% και όγκο 175 χιλ. τεμάχια.

Αποτίμηση 165 εκατ. ευρώ. Πολλές εισηγμένες έχουν μεγαλύτερη αποτίμηση από τη συγκεκριμένη αλλά είναι εκτός FTSE 25. Η απουσία αυξήσεων κεφαλαίου, νέων εισαγωγών και η καθήλωση του τζίρου σε επίπεδα 30-50 εκατ. ευρώ φέρνει μείωση της τιμής. Εκεί στη Λεωφ. Αθηνών όλα καλά;

ΟΤΕ: Κάτω από τον εκθετικό των 200 ημερών. Διορθώνει εδώ και καιρό μετά την προσέγγιση των 14 ευρώ. Είχε δώσει μεγάλη κίνηση και ήταν λογική η διόρθωση. Βρίσκεται σε καλό σημείο αλλά θα μπορούσε να δει και λίγο χαμηλότερα, επομένως το σημείο εισόδου να είναι ακόμα καλύτερο.

ΤΙΤΑΝ: Καλοδεχούμενη η ξαφνική του αντίδραση. Στα 11,38 ευρώ με όγκο 45 χιλ. τεμάχια. Η γνωστή διαδρομή επαναλαμβάνεται τους τελευταίους μήνες. Η συσσώρευση κάποια στιγμή θα πρέπει να ολοκληρωθεί. Και εδώ ο όγκος είναι οδηγός μας αφού ξέρουμε ότι πουλάει εδώ και μήνες insider. Δεν έχει δώσει αξιόλογη κίνηση η μετοχή από τα χαμηλά του Μαρτίου και το γράφημα όπως αποτυπώνει τη συσσώρευση μας αρέσει.

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ: Μάζεψαν κάποιοι πάλι σήμερα αρκετά χαρτιά στα 2 ευρώ. Προφανώς κάπου ποντάρουν… Στα 2,22 ευρώ και στο +11% με όγκο 14 χιλ. τεμάχια. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν έχουμε κάποια ανακοίνωση για τους πωλητές και τους αγοραστές των πακέτων.

ΕΥΑΘ: Αν και πριν καιρό είχαμε μάθει για ύπαρξη πωλητή, μαθαίνουμε τώρα πως υπάρχει ακόμα προσφορά και μάλλον είναι κοντά στα 100 χιλ. τεμάχια. Προφανώς και εδώ τέλειωσε ο ένας και έπιασε δουλειά ο άλλος. Εντολή πώλησης 20 χιλ. τεμαχίων υπήρχε στα 4 ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Φυσικά και δε μπορεί κάποιος να έχει παράπονο από τη μετοχή. Στις επιλογές της στήλης για φέτος με τιμή 1,97 ευρώ. Νομίζουμε πως η απόδοση είναι εξαιρετική και πλέον την αφαιρούμε από τις επιλογές μας. Θα βλέπαμε περιθώριο έως τα 3 ευρώ, αλλά η άντληση ρευστότητας με τις τιμές των άλλων μετοχών να είναι ελκυστικότατες είναι μία καλή επιλογή. Με βαριά καρδιά του κάνουμε καθώς τα θεμελιώδη είναι ισχυρά. Ας κερδίσουν και οι επόμενοι…

ΠΑΪΡΗΣ: Συμπλήρωσε 8 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και από τα 0,3580 ευρώ έχει πάει πλέον στα 0,5050 ευρώ. Από 30/9 που μάθαμε τα αποτελέσματα εξαμήνου η απόδοση είναι ακόμα μεγαλύτερη. Από την αρχή του έτους ενισχύεται 35%.

Σημείωση: Τα αναφερόμενα δεν αποτελούν σύσταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Η στήλη παρακολουθεί τις μετοχές και την ειδησεογραφία και γράφει την άποψή της. Οι επενδυτικές επιλογές θα πρέπει να γίνονται μετά από σκέψη και συζήτηση με τους επαγγελματίες της αγοράς.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης