Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Παραμένουν σε αρνητικό outlook οι αμερικανικές τράπεζες

Fitch: Παραμένουν σε αρνητικό outlook οι αμερικανικές τράπεζες
Σχόλιο της Fitch για τις αμερικανικές τράπεζες
Οι αμερικανικές τράπεζες αντέχουν προς το παρόν τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο η αβεβαιότητα παραμένει και τις διατηρεί σε αρνητικό outlook (προοπτικές επαναξιολόγησης 12μήνου), σχολιάζει η Fitch Ratings.
Όπως σημειώνει ο οίκος αξιολόγησης, οι μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες ανέφεραν ισχυρότερα αποτελέσματα για το γ’ τρίμηνο 2020, η κερδοφορία σε δραστηριότητες μεγάλων κεφαλαιαγορών συνεχίζει να επωφελείται από την αστάθεια της αγοράς, τον όγκο των εταιρικών εκδόσεων -καθώς και την αναμενόμενη ανάκαμψη των συμβουλευτικών εσόδων.
Ταυτόχρονα, τα τμήματα που σχετίζονται με τον καταναλωτικό και εμπορικό δανεισμό συνέχισαν να υφίστανται πιέσεις εσόδων από τα χαμηλότερα επιτόκια τις επισφάλειες πελατών.
Καθώς οι αγορές και τα έσοδα που σχετίζονται με τα στεγαστικά δάνεια ομαλοποιούνται στο τελευταίο μέρος του 2020 και έως το 2021, η Fitch πιστεύει ότι οι τράπεζες των ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν γενικά ένα αμφισβητούμενο περιβάλλον κερδών σε λειτουργική βάση.
Όπως ήταν αναμενόμενο, επίσης, οι τράπεζες ανέφεραν πολύ χαμηλότερα επίπεδα αποθεματικών για απώλεια δανείων σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2020, καθώς το εγχώριο οικονομικό σκηνικό δεν έχει επιδεινωθεί το τελευταίο τρίμηνο -μια τάση που αναμένεται να συνεχιστεί.
Οι αναστολές δανείων μειώθηκαν, αλλά εξακολουθούν να αποτελούν πρόκληση για την πρόβλεψη των τελικών ζημιών, ειδικά σε συνδυασμό με κυβερνητικά προγράμματα τόνωσης.
Ωστόσο, η Fitch παρατηρεί ότι σχεδόν κάθε μεγάλη εμπορική τράπεζα των ΗΠΑ παρουσίασε αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης