Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Κατεύθυνση από τις αγορές του εξωτερικού με το βλέμμα και στις γεωπολιτικές εξελίξεις

tags :
ΧΑ: Κατεύθυνση από τις αγορές του εξωτερικού με το βλέμμα και στις γεωπολιτικές εξελίξεις
Η επιλεκτική διάθεση των επενδυτών θα συνεχιστεί σε μετοχές με καλά θεμελιώδη και προοπτικές παρά την πανδημία
Με το βλέμμα από τη μία στις αγορές της Ευρώπης και από την άλλη στις γεωπολιτικές εξελίξεις θα είναι και σήμερα οι επενδυτές στην εγχώρια αγορά.
Η αύξηση των κρουσμάτων δημιουργεί ανησυχίες στους επενδυτές καθώς τα τοπικά lockdowns επηρεάζουν τις επιχειρήσεις και τις οικονομίες των χωρών.
Οι αγορές της Ευρώπης εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν ανοδικά δίνοντας μία νότα αισιοδοξίας στην εγχώρια αγορά, η οποία ωστόσο παραμένει εγκλωβισμένη στη ζώνη συσσώρευσης των τελευταίων μηνών.
Οι λιγοστοί επενδυτές του ΧΑ θα διατηρήσουν την επιλεκτική τους στάση, εστιάζοντας σε μετοχές με καλά θεμελιώδη και προοπτικές παρά την πανδημία.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε η ελληνική αγορά να ακολουθήσει τις αγορές της Ευρώπης, οι οποίες αναμένεται να ανοίξουν ανοδικά λόγω της αισιοδοξίας για το πακέτο στήριξης στις ΗΠΑ.
Οι επενδυτές στην εγχώρια αγορά θα έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Euroxx
Περιμένουμε η αγορά να διατηρήσει την επιφυλακτική της στάση με τους επενδυτές να προχωρούν σε επιλεκτικές τοποθετήσεις.

Beta
Η θετική ψυχολογία στο εξωτερικό εξαφανίζεται από τις γεωπολιτικές ανησυχίες και την κλιμάκωση της πανδημίας στο εσωτερικό και δημιουργεί μεταβλητότητα αλλά και περιορισμένες συναλλαγές στο ΧΑ.
Μία αντίστοιχη εικόνα αναμένεται και στη σημερινή συνεδρίαση αν και δεν μπορεί να αποκλειστεί μία συνέχιση της αδύναμης ανάκαμψης που σημειώθηκε στη συνεδρίαση της Παρασκευής.
Στάση αναμονής και επιλεκτικές αγορές σε εταιρείες με καλά θεμελιώδη αναμένεται και σήμερα.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης