Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μειοδότησε η Avax για την Γραμμή 4 του Μετρό ύψους 500 εκατ αντί 1,8 δισ. – Προϋπολογισμός 50 εκατ τον χρόνο για 10 χρόνια

Μειοδότησε η Avax για την Γραμμή 4 του Μετρό ύψους 500 εκατ αντί 1,8 δισ. – Προϋπολογισμός 50 εκατ τον χρόνο για 10 χρόνια
Με βάση πληροφορίες η Avax υπέβαλλε μειοδοτική προσφορά που θεωρείται από τον ανταγωνισμό ως πολύ χαμηλή και πιθανότατα θα αντιμετωπίσει προκλήσεις οικονομικής φύσεως κατά την υλοποίηση του έργου
Ο κατασκευαστικός όμιλος Avax μειοδότησε για την Γραμμή 4 του Μετρό συνολικού προϋπολογισμού 1,8 δισεκ. ευρώ.
Με κέρδη +7,69% έκλεισε ο Avax στα 0,5740 ευρώ και την κεφαλαιοποίηση στα 83 εκατ.
Ο Ελλάκτωρας που διεκδικούσε το έργο έκλεισε με απώλειες -3,67% στα 1,4180 ευρώ και κεφαλαιοποίηση 304 εκατ.ευρώ.
Τι σημαίνει το έργο για τον μειοδότη και τι για τον Ελλάκτωρα που δεν πήρε το έργο;

Το έργο ενώ αναφέρεται ότι είναι προϋπολογισμού 1,8 δισεκ. για το κατασκευαστικό σκέλος το ύψος του προϋπολογισμού είναι 500 εκατ για 10 χρόνια δηλαδή περίπου 50 εκατ τον χρόνο.
Το έργο ήταν σημαντικό για την Avax καθώς είχε περάσει μια μακρά περίοδο προβλημάτων και ρευστότητας που ξεπέρασε σε μεγάλο βαθμό.
Το έργο της Γραμμής 4 του Μετρό είναι μεν σημαντικό αλλά όχι καθοριστικό.
Από τα 1,8 δισεκ. αφαιρούμε τα 300 εκατ και επίσης το 1 δισεκ. που θα καταλήξει στους ξένους για τις γραμμές και την υλικοτεχνική υποδομή.
Παρ΄ όλα αυτά για την Avax το έργο θεωρείται σημαντικό.
Ως προς τον Ελλάκτωρα η απώλεια της Γραμμής 4 δεν σηματοδοτεί την καταστροφή εάν ληφθεί υπόψη ότι ο ετήσιος προϋπολογισμός είναι 50 εκατ ευρώ.

Με βάση πληροφορίες η Avax υπέβαλλε μειοδοτική προσφορά που θεωρείται από τον ανταγωνισμό ως πολύ χαμηλή και πιθανότατα θα αντιμετωπίσει προκλήσεις οικονομικής φύσεως κατά την υλοποίηση του έργου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης